Skip to content
ActualitatLloret de Vistalegre

Lloret troba el “Sentit de la Figa” en la XLII Festa del Sequer

La ploguda del migdia, quan la Comissió del Sequer encara acabava de donar les darreres pinzellades al recinte festiu, no era un bon presagi per a un poble que en aquell moment ja es trobava engalanat, però el bon temps ha respectat els lloritans i s’ha pogut celebrar la XLII edició de la Festa del Sequer.

Com es tradició, la festa ha començat amb l’amollada els coets i la rebuda de les autoritats, les quals han acompanyat el figueralers joves, l’Agrupació Cultural Brocalet, Aires d’Andratx, els gegants del poble i els xeremiers en un cercavila per a recollir els figueralers majors, que enguany han estat na Joana Miralles Bolona i en Francisco Gili Nina, ambdós molt lligats al món de la pagesia lloritana.

Tot seguit, en el marc del claustre del convent, s’ha inaugurat la tradicional exposició de figues, que enguany ha tengut com a eix central l’univers del pa i en la qual s’han combinat les nombroses varietats del fruit amb pasteres i pales de forn.

A part del Mercadet Gastronòmic, on el nombrós públic assistent ha pogut gaudir de productes elaborats amb la figa, els principals atractius d’aquesta edició han estat la batedora DO-GA, que fou donació de Bartomeu Gomila Fred a l’Ajuntament de Llorito i que recentment ha tornat a ser restaurada, una petita exposició fotogràfica en què s’ha homenatjat tots els figueralers majors i joves que ha tengut la festa des dels seus orígens i l’exposició «El sentit de la figa», en què els visitants han pogut experimentar amb els sentits la naturalesa de la figuera i del seu fruit. Com a colofó de la festa, els grups Brocalet i Aires d’Andratx han amenitzat una ballada popular a la plaça Jaume I.

Back To Top