Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Les tempestes fan perdre bona part de la collita de melons, ametles i garroves

Les Cooperatives Agro-Alimentàries de les Illes Balears ha fet balanç dels danys causats per les tempestes del passat diumenge i, a manca de conèixer més detalls i recaptar més informació dels socis, avancen que s’ha perdut tota la collita exterior de meló tardà i que també s’ha perdut molta ametla i garrova.

En un comunicat expliquen que “els cultius hortícoles a l’aire lliure, de meló, tomàtigues, carabassons han estat els més afectats”. De fet, “a Mallorca donen per perdut tot el cultiu d’exterior. També s’han vist afectats els fruiters, com la pruna que ha caigut”.

Així mateix, apunten que una altra part damnificada per aquestes tempestes és l’ametla i la garrova: “S’ha perdut molta ametlla. Encara és aviat per a fer una valoració exacta. Les fortes pluges i el vent han tirat l’ametlla”.

Per altra banda, també ha afectat els olivars. “L’oliva que ja estava llesta per a ser recollida, el vent els ha afectat. Ha esberlat les olives”, informen.

Altres cultius com el del cànem s’ha perdut “diuen els experts que igual se’ls salva el 25% del cultiu, però tenen una setmana per a valorar-lo tot i retirar totes les plantes caigudes”.

La presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé, explica que “els danys són quantiosos, encara que cal esperar a la valoració dels tècnics i dels peritatges”. Així mateix, apunten que han estat 24 hores molt intenses amb tempestes torrencials que han afectat els cultius. “Branques i arbres caiguts. Danys en els cultius i materials pel vent i per les pluges”. Per als cultius que no han estat molt afectats, aquestes pluges sí que ajuden i són beneficioses per al terreny de cultiu de pastures, afegeix Bonafé.

Back To Top