Skip to content
ActualitatAlgaida

L’Ajuntament d’Algaida garanteix l’abastiment del servei d’aigua a tot el terme municipal

L’Ajuntament d’Algaida ha emès un comunicat mitjançant el qual apunta que “davant la incipient preocupació dels habitants del municipi per la incertesa en l’abastiment d’aigua als distints nuclis urbans, l’Ajuntament d’Algaida està en condicions de garantir l’abastiment del servei d’aigua potable a tot el municipi”.

Expliquen que a Algaida actualment hi ha dos pous en actiu que subministren aigua al Dipòsit Algaida: el de Son Micola I i el de Marina, que amb la barreja d’aigua d’ambdós fa que l’aigua que en surt sigui apta per al consum humà.

Així mateix afegueixen que ” el municipi també gaudeix de sis pous més, que en cas de necessitat i requeriments futurs de més cabdal, poden ser un recurs adient d’aigua i són els pous de Son Micola II, Camp de futbol, Carrer Sol, Son Pericàs i Pou Pina i el de Les Alzines de Can Bondia que abasteix Randa.”

Cal esmentar que l’empresa encarregada i responsable de la xarxa d’aigua de Pina Randa i Algaida és Hidrobal i a més l’Ajuntament d’Algaida té els recursos hídrics mancomunats amb la Mancomunitat del Pla. Hidrobal puntualment el mes de juliol de l’any 2022 i el mateix mes de 2023, mesos de puntes de consum en coincidir amb l’inici dels mesos de més calor en què es consumeix més aigua, ha fet arribar aigua potable amb camions al dipòsit d’Algaida que té una capacitat de 600 m3.

“Des de l’Ajuntament cercam altres possibilitats com bastir els distints pous en desús amb l’equipament adient perquè en cas de necessitat puguin donar el servei pel qual es feren” informen.

Amb tot, apunten que l’empresa Hidrobal per requeriment de l’Ajuntament ha fet un pressupost de posada al dia dels pous de Son Micola II i Son Pericàs amb un muntant de 121.711’84 €. Instarem a l’empresa i a la Mancomunitat Pla de Mallorca a executar aquest projecte tot d’una que esdevingui una necessitat.

Finalment conclouen: “L’Ajuntament d’Algaida conscient dels efectes del canvi climàtic, de l’augment poblacional del municipi i d’altres possibles esdeveniments adversos que puguin afectar el correcte subministrament d’aigua, garanteix que estarem vigilants per garantir que mai no s’interrompi el subministrament per manca de cabdal”.

Back To Top