Skip to content
ActualitatDestacatMontuïriSant Joan

Les obres dels centres de salut de Sant Joan i Montuïri van per bon camí

centre salut sant joan

Després de gairebé deu anys després de l’inici dels primers tràmits per poder comptar amb nous centres de salut, Sant Joan i Montuïri, veuen com el bon ritme de les obres de construcció poden fer certa la darrera promesa del Govern i poder tenir-los acabats a finals d’aquest mateix any 2023.

La situació dels dos centres ha anat de manera gairebé paral·lela aquests llargs anys d’espera per poder tenir una nova Unitat Bàsica de Salut (UBS) als dos pobles del Pla.

Va ser el 2015, amb el Govern del PP quan es feren els primers tràmits que després, a mitjan any, amb l’entrada del nou Govern de pacte d’esquerres, es reprendrien les negociacions entre ajuntaments i Govern per poder tenir unes noves instal·lacions, aleshores el 2015, ja més que necessàries. Més tard quan tot semblava que estava preparat per iniciar-se el 2019, les primeres licitacions de les obres quedaren desertes i, posteriorment, l’arribada de la Covid ja va deixar els projectes i licitacions dins el calaix.

Passada la pandèmia, noves licitacions aconseguiren tirar endavant el projecte que començava, en ambdós casos, en la posada de la primera pedra a principis de gener d’aquest mateix any.

SANT JOAN

La Unitat Bàsica de Salut de Sant Joan disposarà d’una consulta de medicina familiar, una d’infermeria, una de pediatria i una sala de cures. El nou edifici també tindrà vestíbul, recepció, tres sales d’espera, zona d’admissió i arxiu. Amb tot això es resoldran els problemes derivats de l’antiguitat del centre existent. Les instal·lacions passen de 120 m² a 260 m². Les obres de construcció, tenen un pressupost de 570.641,14 €.

La Unitat Bàsica de Salut de Sant Joan pertany a la zona bàsica de salut de Vilafranca, oblació que acull el PAC de la comarca. Atén un total de 1.656 targetes sanitàries amb una plantilla d’un metge de família, un infermer, un pediatre i un auxiliar administratiu.

MONTUÏRI

La UBS de Montuïri suposarà una millora de la qualitat assistencial que s’ofereix a la població amb unes instal·lacions més àmplies, còmodes i accessibles. El nou equipament sanitari s’ubica en un solar situat a aproximadament 250 metres de distància de l’actual UBS. Es doblarà el nombre de consultes (de 3 a 6) i es triplicarà la superfície actual (de 120 a 400 m2). Les obres de construcció, pressupostades en 676.576,86 €.

El nou equipament sanitari s’ubica en un solar situat en un nou tram del carrer de sa Mostra i al costat de la placeta dedicada a Jerònia Verd, la primera farmacèutica de Mallorca.

Disposarà de dues consultes de medicina familiar, dues d’infermeria, una de pediatria i una d’infermeria pediàtrica, a més d’una sala de cures i una d’extraccions. El nou edifici també tindrà vestíbul, recepció, sis sales d’espera i arxiu.

centre salut montuïri
Estat actuals dels centres de salut. A la imatge de portada el de Sant Joan i a aquesta imatge el de Montuïri.
Back To Top