Skip to content
ActualitatAlgaida

“M’encantaria que tots els infants de Randa quan siguin grans tenguin l’amor que tenim els majors per les festes”

Dia 18 d’agost les 18.00h, repicaran les campanes, s’amollaran coets i es col·locaran les banderes al campanarde l’església de Randa. Enguany, Francisca Salvà Tomàs ho viurà amb especial emoció. No de bades s’estrenarà a les festes d’estiu com a batlessa del nucli de muntanya.

-Aquestes seran les primeres festes que viureu com a batlessa de Randa, com viviu els dies previs a l’inici i com pensau que viureu els dies de festa? Serà diferent de com les vivíeu fins ara?

Com a batlessa de Randa viuré les festes amb tanta il·lusió com han estat les ganes d’implicar-me en l’organització. L’únic objectiu que tenc clar, és que tots els randins i randines puguin gaudir d’uns dies de bauxa amb l’alegria de compartir moments junts. Moments que siguin recordats, com encara feim els més majors del poble, recordant les ganes de participar en cada un dels actes com es feia abans. Pel que fa als dies previs, és de tranquil·litat de veure com es va duent a terme tota l’organització que hem programat la regidora de Festes i batlessa d’Algaida Margalida Fullana i el regidor de Cultura Xisco Ramis i jo mateixa. Les Festes les viuré com una més del poble i ho saben bé els que em coneixen. Gaudint de cada un dels actes amb la companyia dels meus veïnats, i més que veïnats podria dir que som família, ja que és un poble petit i tots acabam estant emparentats.Les festes d’enguany les viuré amb sa mateixa il·lusió i participació com he fet fins ara. El que passa és que, la responsabilitat en vetlar que surtin bé, serà uns dels meus objectius. I aquí m’agradaria demanar als randins i randines que ens ajudem tots, per fer que aquestes festes siguin un cant a la solidaritat, germanor i compromís amb Randa que en definitiva tots duim dins el cor.

-Quins records o vivències teniu de les festes d’estiu?

Records que encara tenc molt presents, és la presència dels Cossiers d’Algaida ballant a dins l’església Parroquial del Beat Ramon Llull i de la Immaculada i a la placeta rodejats de gent de Randa que els mirava amb orgull. També record el torneig de truc que enguany hem recuperat. Era una de les fites més importants pels randins que s’implicaven d’una manera molt significativa. Les Cercaviles amb els caparrots d’Algaida que eren cercats per la majoria dels nins, ara adults del nostre poble. I record com si fos ara, les rialles que fèiem amb la pujada a Cura amb bicicletes perquè sempre hi havia gent que agafava ses dreceres i els qui anàvem amb vehicles enramellats, els veiem i quan sortien de darrere ses mates uns metres més avançats, que els que anaven per sa carretera. Aquí m’agradaria tenir un record per les persones que ens han deixat i participaven de tots els actes de les festes.

– Què signifiquen aquestes festes pels randins i randines?

Crec que no m’equivocaria si els randins i randines si han llegit el que abans he mencionat, han de tenir un record entranyable de què signifiquen les festes de Randa per a tots els que les vivíem i vivim amb tota l’anima. M’encantaria que tots els infants de Randa poguessin arribar quan siguin grans a tenir aquest amor entranyable cap al que signifiquen per a tots els més majors del poble, que els hem viscut ses festes any rere any.

– Com ha estat fer aquest primer programa? Quins actes destacau?

Per la meva professió, he estat mestra, m’encantava i m’encanta organitzar coses pensant amb els altres. L’únic que he posat en pràctica ha estat la meva experiència professional d’organitzar horaris i proposar actes que poguessin agradar a tots i cada un dels randins i randines pensat en les edats de cada un d’ells i elles. Ha estat també gràcies a l’ajuda inestimable de la regidora de Festes a l´hora de contractar persones així com serveis perquè el programa sigui del gust de la majoria. Pel que fa a les novetats ens hem basat a mirar programes antics. També hem tengut en compte les coses que agradaven i les que podrien agradar actualment a la majoria de persones, com he dit abans.

– Esperau la visita de gent d’Algaida i Pina i altres municipis?

Sí, enguany per primera vegada hem volgut que la gent d’Algaida i Pina puguin participar de les nostres festes d’una manera més fàcil. Molts d’ells ho feien i ho encara ho fan durant els nombrosos actes que es programaven durant les festes d’estiu i es programen durant l’any a Randa. Així doncs, el programa tots els que vulguin venir podran llegir l’horari en el qual un mini bus passarà per Pina i Algaida, per tal que els nostres veïnats de municipi puguin venir al nostre estimat poble de Randa i gaudir amb noltros de les Festes. També els nostres veïnats de Llucmajor saben que cada any rebem la seva assistència a les Festes amb l’estima de gaudir de la seva companyia. Per acabar també les persones dels altres municipis veïnats o de més enfora que vulguin venir des d’aquí saben que estan més que convidats.

– Faci una convidada a la participació?

Voldria fer una menció especial a les persones que vulguin venir, ja que a Randa tenim el lloc que tenim i no podem disposar de grans espais pel tema d’estacionament de vehicles, per això convit als que vulguin venir que, primer llegeixin amb cura el programa de festes, el podran trobar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Algaida. Una vegada llegit mirin de quina activitat o acte programat es tracta. Ja que tots estan pensats per gaudir amb companyia de familiars, amics i visitants. I per acabar totes les persones que vulguin acompanyar-nos i gaudir amb nosaltres, randins i randines, deman de tot cor que ens acompanyin emprant el sentit comú i pensant que estam a un lloc protegit. Moltes gràcies i Visca Randa.

Back To Top