Skip to content
ActualitatMontuïri

Paula Maria Amengual: “Per Sant Bartomeu el poble és el mateix però tot es transforma”

paula maria amengual

Les festes de Sant Bartomeu a Montuïri tenen anomenada per les carreres del seu Dimoni i per les danses dels Cossiers. Però més enllà d’això són dies de molts d’actes i activitats per a totes les edats. Aquest any, al capdavant de l’Ajuntament, hi ha la nova batlessa, Paula Maria Amengual. Ella explica que “en començar el mes d’agost, a poc a poc, el poble es transforma fins a arribar al seu punt culminant duran la nit de la revetla i el dia de Sant Bartomeu. Els carrers, les places, la gent de la vila és la mateixa, però amb Sant Bartomeu tot es transforma”.

Amengual assenyala que va començar el més amb la inauguració del XLIX Torneig de la Llum, “una fita importantíssima pel futbol base de Mallorca i que aquest any complia el 50 aniversari de la seva creació”. Després, la tella, la diada de Caça o la cursa popular han ajudat a fomentar l’esport i a omplir les festes d’activitats per a totes les edats. A més, aquest dissabte, dia 19 s’ha de celebrar la carrera ciclista.

La cultura també ha tengut el seu espai amb els premis literaris del conte curt, la presentació de llibres o l’esperat Trivial Montuïrer d’aquest divendres.

La música és un altre dels complements imprescindibles de les festes de Sant Bartomeu. “Una de les novetats d’aquest any i que va resultar tot un èxit va ser un concert de les Pitxorines, amb música i vi. La vetlada poeticomusical, les berbenes o el concert de la Banda de Música, el pròxim divendres dia 25 són altres dels actes claus de les nostres festes”, explica Amengual.

Però qui dona sentit a tota la festa són els Cossiers i el Dimoni. Amengual explica que “per un montuïrer sentir l’oloreta d’alfabeguera, o veure com un infant es regira en veure la carota del Dimoni és l’aliment per mantenir viu aquest sentiment de festa i de poble que tenim tan arrelat”. El passat dia 15 d’agost ja van sortir els Cossiers per primera vegada. Ara, serà dia 23 a les 18:30 h i el 24 el matí.

La batlessa explica que “un mes seguit d’activitats i festes només es pot aconseguir gràcies a la implicació de les associacions i entitats de Montuïri. Amb l’esforç de tots cohesionam i feim poble”.

Back To Top