Skip to content
ActualitatDestacatMontuïriPorreresVilafranca

Instal·len càmeres per oferir en directe els partits de futbol del CE Es Pla

Aquesta temporada els partits dels diferents equips de futbol base del Club Esportiu es Pla, que reuneix jugadors de Montuïri, Porreres i Vilafranca, seran oferits en directe per una plataforma online.

Per això, l’empresa que ofereix aquest servei de retransmissió de l’esport base a les Illes Balears, instal·la càmeres als camps de futbol es Revolt de Montuïri, ses Forques de Porreres i es Molí Nou de Vilafranca. A hores d’ara aquest servei ja s’ha estrenat amb èxit al camp de futbol es Revolt de Montuïri amb la retransmissió dels partits del torneig de la Llum. Les setmanes vinents es procedirà a instal·lar les càmeres a Porreres i Vilafranca.

El president del CE Es Pla, Mateu Oliver, explica que la directiva del club va decidir posar aquest servei de retransmissió en veure l’experiència positiva d’altres clubs de Mallorca com per exemple Artà. “Aquest servei és molt valuós des d’un punt de vista formatiu. Hem de tenir en compte que el nostre club és de formació i li donam molta importància a tots els aspectes d’aquest procés”, explica Oliver qui considera la retransmissió i gravació dels partits “una eina molt bona en la formació tant tàcticament, de tècnica individual com també en el comportament dels jugadors”.

En aquest sentit, “com que els partits es podran gravar posteriorment ells podran veure el que fan dins el camp i podran millorar com a jugadors en tots els sentits perquè en fred els podrem mostrar i rectificar si s’han equivocat el algun aspecte del joc i també podran ser conscients si han tengut un comportament incorrecte amb els jugadors dels altres equips, amb els àrbitres o entre ells”.

Aquest servei serà també de gran valor per si algun jugador, pare o mare o els padrins, etc., no poden assistir al camp pel motiu que sigui puguin veure el partit en directe des de casa seva.

El cost de la contractació d’aquesta plataforma ronda els 30€ per a tota la temporada i els dos euros per partit. “És un servei que no és especialment car i es pot decidir per contractar tota la temporada o agafar un partit”.

Les càmeres que s’instal·len són automatitzades d’intel·ligència artificial (IA). S’instal·la un mateix sistema amb tres càmeres diferents que agafen diferents angles del camp. L’empresa instal·ladora explica que “aquestes càmeres són alimentades per una unitat de processament de vídeo, la qual cosa permet una vista panoràmica del terreny de joc. Gràcies a aquest sistema i a l’aplicació de l’algoritme dissenyat amb enginyeria estadística en funció de l’esport, és possible una retransmissió que segueix el joc, desplaçant-se, acostant-se i allunyant-se a l’acció de manera autònoma“.

En aquest sentit, ara per ara només es podran retransmetre els partits de futbol 11, ja que la càmera és fixa i per a oferir els de futbol 7 s’haurien de moure i instal·lar sobre el terreny de joc a cada partit.

Back To Top