Skip to content
ActualitatPorreres

El festival “Han entrat a robar a n’es Casal” es fa un lloc a les festes de Porreres

(Amb un poc de retard per manca d’espai publicam aquesta crònica que ens fa arribar un col·laborador sobre el festival de música que se celebrà en les festes patronals de Porreres)

Amb l’objectiu de reivindicar els grups de música local, des de l’associació Illa Sonora es va organitzar un concert, amb músics de molts indrets diferents de l’illa, sense oblidar però la forta presència de músics de Porreres. Illa Sonora és una plataforma web de preservació i difusió del patrimoni musical popular de Mallorca, compta amb un arxiu musical molt ampli.

El Festival “Han entrat a robar a n’es Casal vol. III tingué lloc al pati de l’actual biblioteca municipal de Porreres. El cartell era ben complet: Forces Elèctriques d’Andorra, Rap Rural, Maldol, Coça, Disnòmia, Gestenfeiser, Conejo Manso i Ca Rater. Hi havia grups molt novells i d’altres que ja tenen una mica més de rodatge dins l’escena musical mallorquina.

Aquest tipus de festival es du organitzant des de fa un any, es va encetar per primera vegada dins les festes patronals de Porreres. La majoria de músics que hi participen, són molt conscients de la dificultat que hi ha de poder tocar en públic, per això, la majoria d’ells prefereixen tocar de forma gratuïta per tal de poder garantir la continuïtat d’aquest projecte.

El servei de begudes es fa a través d’una caixa invertida, on cadascú paga el que considera més oportú, els beneficis obtinguts serveixen per poder finançar els futurs concerts. Si es compara amb la primera edició, aquesta va tenir un volum molt més gran de públic, cal destacar que a nivell organitzatiu s’ha fet molta feina a l’hora de promocionar el festival i que són moltes les persones que hi ha al darrere, totes les mans són bones, i és que entre les persones organitzadores hi ha fusters, informàtics, ferrers, periodistes, vinaters i també tècnics de so, tothom aporta de manera diferent.

L’espai on s’han fet les tres primeres edicions s’ha quedat una mica petit, ja que hi havia gent de bat a bat. L’organització ja contempla nous llocs del poble on es pugui ballar més ample. Esperem que d’aquí poc es faci una quarta edició encara que sigui a un altre lloc, això si mantenint l’essència del format.

Back To Top