Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Comença la temporada de caça de conills, guàtleres i tudons

guàtlera

La temporada de caça del conill amb cans i/o escopeta serà a partir del 15 d’agost, els dies hàbils per a cada una de les modalitats (dijous i diumenge als vedats i dijous als terrenys lliures). La mitja veda s’obrirà el diumenge 20 d’agost. Als terrenys cinegètics d’aprofitament comú, popularment coneguts com a lliures, la mitja veda començarà el dijous 24, sempre que els municipis s’hagin acollit al pla marc.

S’ha de tenir en compte que es pot caçar amb escopeta i/o cans els dijous i diumenges; amb falconeria els dilluns, dimecres, divendres, dissabtes i diumenges (vedats) i els dimecres, divendres, dissabtes i diumenges (terrenys lliures); i la caça amb cans eivissencs i llebrers està permesa els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges (vedats) i els dijous i dissabtes (terrenys lliures).

Les espècies que es poden caçar durant aquest període són el conill (Oryctolagus cuniculus), la guàtlera (Coturnix coturnix) i el tudó (Columba palumbus). Pel que fa a la llebre (Lepus granatensis), es mantenen les mesures de només permetre la caça amb les modalitats tradicionals de ca llebrer i falconeria (que representen un 1,5 % de la caça d’aquesta espècie) i de limitar el nombre de captures a dos exemplars per caçador i dia.

IMPORTANT

La tórtora salvatge (Streptopelia turtur) no es pot caçar durant aquesta temporada. El colom salvatge (Columba livia) i la tórtora turca (Streptopelia decaocto) es podran caçar a partir del 12 d’octubre, amb l’obertura de la veda general

Back To Top