Skip to content
ActualitatCulturaMontuïriSencelles

Sencelles i Montuïri entreguen els seus premis literaris

Coincidint amb les festes, Sencelles i Montuïri han celebrat l’acte d’entrega i reconeixement als guanyadors dels dos concursos literaris.

A Sencelles ha estat el II Premi Literari “Vila de Sencelles”, en la modalitat de narrativa, que organitza i patrocina conjuntament l’Ajuntament de Sencelles i la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver. El treball guardonat ha estat “Un cop de mà” de l’escriptora, poetessa i narradora Nati Soler i Alcaide. La trajectòria d’aquesta autora, natural i resident al Penedès, ja ha estat distingida amb una trentena de premis, als quals ara pot afegir aquest que honora a mossèn Bartomeu Oliver, tan amant de les lletres i de les creacions literàries.

El premi, amb dotació econòmica, compta amb un jurat qualificat compost per Joan Cerdà, filòleg, Inès Bennasar, biòloga i música, i Guillem Rosselló, escriptor i editor, que a la vegada té cura de la coordinació tècnica del certamen i l’edició de l’obra. El veredicte final distingí aquest d’entre un total de 12 treballs que s’hi presentaven i optaven al Premi Literari.

El guardó fou entregat pel batle de Sencelles, Joan Carles Verd, i el rector i president de la Fundació, mossèn Josep Adrover. La celebració va incloure un concert de la Coral Sor Francinaina dirigida per Lídia Fernandez.

A Montuïri, l’acte d’entrega dels premis del Conte Curt sempre té lloc després del pregó que inicia les festes.

Aquest any fou la periodista montuïrera, Margalida A. Mateu Sampol l’encarregada de donar el sus a les festes amb el seu parlament. Mateu parla de la seva vida al voltant de la plaça de la vila, la plaça Major. L’acte celebrat a la parroquial comptà amb un bon nombre d’assistents.

L’edició d’aquest any ja ha estat la número XXXII del Concurs de Conte Curt Antoni Gomila-Sant Bartomeu 2023 i el XXVIII Concurs de Conte Curt Infantil i Juvenil Sant Bartomeu 2023. Aquest guardó és organitzat per la revista local Bona Pau i l’Ajuntament de Montuïri.

Segons el veredicte del jurat les guanyadores d’aquest any resultaren:

Primer premi: Ada Roig Carreras, de Girona, amb el conte El que el pintor no sap!
Segon premi: Josefa Ricart i Arrufat, de Barcelona, amb el conte “El retorn”

En la categoria i infantil i juvenil:
Categoria A
1r premi: “Un misteri a Son Fornés” de Paula Huertas Rossinyol (11 anys curs 6è)
2n premi: “Grace” d’Aina Alcover Cerdà (11 anys curs 6è)

Finalitzada l’entrega dels premis un total de 1.141 persones es reuniren a la plaça Major de la vila de Montuïri per participar del sopar a la fresca i del concurs de Playback.

Avui a les 18.30 h serà el moment de la primera sortida dels Cossiers.

Back To Top