Skip to content
ActualitatSencelles

Jerònia Campaner: “A les festes hi ha activitats per a totes les edats on tothom s’hi sent convidat”

Jerònia Campaner Sencelles

Més enllà de l’Embala’t de Sencelles, les festes de la Mare de Déu d’Agost, són uns dies de festa i de gaudi dels veïns de la localitat. La nova regidora de Festes, Jerònia Campaner, ha hagut de fer l’espès per a programar els actes d’aquests dies.

Així i tot, Campaner, explica que “el programa més tradicional de festes va dirigit a totes les edats. Procuram tenir actes per grans i petits i on tothom si pot sentir amb el seu espai. També és un programa obert a les associacions i d’aquesta manera, aquelles que s’hi volen implicar tenen el seu espai per a fer i oferir activitats per a la resta del poble de manera que tothom se senti convidat a la festa”.

Dia 10 d’agost hi ha prevista la segona edició de la Nit de l’Art, i amb la implicació en l’organització del Col·lectiu la Benzinera. “A partir de les 18 hores als espais expositius més permanents de Sencelles s’hi afegeixen altres propostes que serveixen per acostar l’art, poesia i la música als veïns i visitants. A més hi ha un espai per a la venda de les creacions artístiques i un per a artesania”, explica Campaner.

Però com explica les festes de Sencelles són uns dies d’activitats i de diversió per a tot el poble. Aquest dimecres dia 9 d’agost a la plaça de les Escoles hi haurà la tremponada i el concurs de Playback. “Aquest és un acte organitzat pels Quintos del 2003. La tremponada sempre és molt participada i els quintos són un dels elements claus de l’organització i participació en els actes festius”.

Divendres hi ha la passejada en bicicleta organitzada per la penya ciclista i l’Associació Es Pou Major. “Pel dissabte dia 12 d’agost tenim la desfilada d’indumentària tradicional mallorquina organitzada per l’agrupació local Es Jonc o diumenge el concert de la coral Sor Francinaina i l’entrega del Premi Literari Vila de Sencelles. Així, d’aquesta manera, hem configurat un programa on els actes culturals i més lúdics es van configurant”.

NOVETAT

“Una de les novetats d’aquest any arriba el mateix dia 15, festa de la Mare de Déu d’Agost, tots els actes que es feien el dematí ara seran a l’horabaixa. D’aquesta manera esperam que tant la cercavila, com l’Ofici Solemne o les corregudes de joies siguin més participats”. Aquesta és una mesura que s’ha pres per mirar d’afavorir la participació dels veïns a aquests actes del dia festiu, ja que la nit anterior hi ha la tradicional revetla amb els focs artificials i la música de diferents grups. Això feia que els actes matinals no poguessin comptar amb tanta gent.

“A més aquest any durant la celebració de l’Ofici es farà la recepció de la imatge de Nostra Dona Santa Maria de Sencelles, una talla gòtica que retorna al poble després de més de 100 anys dipositada al Museu d’art Sacre de Mallorca a Ciutat”.

Back To Top