Skip to content
ActualitatSineu

Margalida Serra: “Les festes mantenen trets identificatius i tradicionals per a totes les edats”

sineu festes

Més enllà de la Mucada i la revolució rosa que ha suposat per a les festes de la Mare de Déu d’Agost de Sineu, el programa festiu manté elements vitals per a la diversió i entreteniment aquests dies d’agost.

La regidora de Festes, Margalida Serra, assenyala que “les festes de Sineu mantenen alguns dels seus trets identificatius i tradicionals dirigits a totes les edats. Bona mostra d’això en són les Carreres des Cos“. I és que cada 15 d’Agost el camp d’en Pineta es converteix en un espai de diversió i entreteniment igual que feien els vells sineuers des de fa segles.

marga serra sineu
Marga Serra, regidora de Festes.

Serra explica que, com al llarg de l’any, “les associacions o els quintos són un dels elements important per a l’organització i dinamització de les festes. D’aquesta manera tot el poble s’implica, ja que una o altra entitat organitza o participa de les festes”.

Aquest mateix dijous dia 10 d’agost l’Associació Jove organitza una gimcana a la plaça del fossar i els quintos organitzen un bingo a la fresca.

Els esports, la música i la diversió són els altres elements que completen les festes de Sineu. Serra explica que “aquest diumenge i el dilluns tenim dues revetles i dissabte el sopar a la fresca i la nit jove. D’aquesta manera a la plena de les festes hi ha música i espai per a tots. A més, amb el sopar a la fresca els més menuts tenen el seu espai amb el playback”.

“Diumenge de matí, i mantenint la llarga tradició ciclista de la nostra vila, se celebrarà el Memorial Francesc Alomar, una cita sempre imprescindible pels amants d’aquest esport”, explica Serra.

REVETLES

A la primera nit de revetla els grups escollits per animar els sineuers a ballar són; Orquestra Berimbau, Descalaixats, Foranom i el DJ Biel Castell per acabar la nit.

La del dilluns dia 14, els focs artificials han de servir per a donar pas a la revetla musical que comptarà amb el cantautor vilafranquer Tomeu Penya i els Géminis que sempre l’acompanyen. Però a aquesta garantia d’èxit, també l’acompanyaran els Anegats que segur que faran ballar i cantar els més joves. Acabarà la vetlada el DJ Pep Tronik.

El dilluns 14 i dimarts 15, dia de la Mare de Déu, hi haurà els actes més tradicionals. Cercaviles dels xeremiers, focs artificials, això el 14. Dia 15, a més de les ja assenyalades carreres des Cos, l’horabaixa se celebrarà l’Ofici Solemne en honor a la Mare de Déu d’Agost.

Aquest dia, durant l’Ofici, l’agrupació de ball de bot, Brot d’Alfabaguera serà l’encarregada de ballar l’Oferta. A més, el dimecres dia 16 a les 22 hores a la Plaça hi haurà ball de bot amb aquesta mateixa agrupació i el grup musical Artà Balla i canta. Hem d’assenyalar que l’altra agrupació de ball de bot de la vila, el Copeo de Sineu fou l’encarregada d’obrir les festes amb una ballada just després del pregó.

Back To Top