Skip to content
ActualitatLloret de Vistalegre

Sant Domingo a Lloret, la festa del poble més participativa que mai

Batle i regidora Lloret

Els primers dies d’Agost a Lloret tenen un clar protagonisme, les festes de Sant Domingo (clica per veure el programa). Al costat de tot això qui fa la festa és el poble, les associacions, tots i cada un dels lloretans. Però qui ho organitza i gestiona tot és la nova regidora de Festes, Catalina Maria Vanrell. Aquesta assenyala que “fa només uns mesos que no m’esperava tenir aquest encàrrec, però ara som aquí i amb l’experiència que tenc dins associacions i d’organitzar actes ho he pogut tirar endavant”. “Una setmana de festes té moltes cosetes, detalls al darrere que fa que hagis d’estar pendent de diferents coses”.

Aquest any, com haurà passat en la majoria dels Consistoris que tot just acabar les eleccions ja els ha tocat engirgolar les festes, a Lloret, explica Vanrell, “hem seguit la línia que ja havíem impulsat els darrers quatre anys, continuant amb els actes més tradicionals, però aquest any hem reforçat molt la participació del poble. Hem volgut donar-los més pes, tant en la participació com en les idees que han aportat. Així, hem tornat a posar en marxa la comissió de festes i n’estam molt contents, ja que ha tengut molt bon resultat i esperam que la gent quedi contenta”.

campanar lloret

Sebastià Amengual, batle de Lloret, en aquest sentit afegeix que “hem anat fent reunions, consensuant el programa, en definitiva donar veu a la gent. Hem obert un buit i s’ha obert amb una resposta molt bona per part dels veïns. Ara caldrà mantenir aquest diàleg entre Ajuntament i poble per fer coses amb il·lusió per Lloret”.

“Això -diu Vanrell- fa que els veïns vegin que no són unes festes que han decidit els polítics des de l’Ajuntament sinó que és un programa fet entre tots. I, a la vegada, això ja et dona la garantia de l’èxit”. “Les festes de Sant Domingo són unes festes dedicades i viscudes pel poble”.

Al llarg d’aquesta setmana ja s’han celebrat diferents actes, començant pel pregó de festes a càrrec dels integrants del conegut grup de música, Casa Rusa. Però aquests dies que venen i fins dia vuit d’agost, festivitat de Sant Domingo Lloret viurà la plena de les seves festes.

Sant Domingo i el sequer són els dos referents festius del poble, la gent se sent la festa

El programa, tot i la seva continuïtat amb el dels anys anteriors, ja s’hi entreveuen alguns canvis i apostes que ha dut a terme el nou equip de govern. Així, la berbena habitual del dia de la revetla s’ha passat a aquest mateix divendres dia quatre “un canvi que ha agradat molt a la gent de la tercera edat, ja que d’aquesta manera les actuacions musicals poden ser més prest i això els ha alegrat”, explica Vanrell. Les famílies amb infants també tenen el seu espai “aquest any cada dia hi ha alguna activitat pels més petits i hem cercat horaris que vagin bé a tots”.

Una de les novetats és Son Abaix i Son Adalt. “Aquesta és una activitat proposada també per un grup de veïnats. Tot parteix de la divisió del poble entre els de dalt de la carretera de Sineu i els que viuen a baix de la carretera. A partir d’aquesta divisió que existeix entre els veïns i que s’exposa de manera oral per fer bromes ha nascut aquesta festa”, expliquen Vanrell i Amengual. Serà una festa a base de proves per equips que es farà el diumenge dia 6 a l’horabaixa.

Tampoc faltarà un dels símbols i dels trets identificatius de les festes de Lloret, els focs artificials del dia de la revetla. L’empresa pirotècnica lloretana, Jordà, cada any és l’encarregada de mostrar uns dels millors espectacles de tota Mallorca. Veure els coets de Lloret bé val la pena. Això serà el dia de la revetla, el dia 7 a mitjanit.

I és que a Lloret “Sant Domingo és sagrat“, diu Vanrell. “Tothom procura tenir les vacances aquesta setmana per no faltar a cap dels actes. I especialment tenir lliure dia set i dia vuit. Aquests dos dies no faltà cap lloretà al poble”. “Sant Domingo i el sequer són els dos referents festius del poble, la gent se sent la festa”.

Back To Top