Skip to content
ActualitatSencellesSineu

Tot a punt per a la festa de l’Embala’t de Sencelles i de la Mucada de Sineu

much22

En parlar de neofestes, o festes sorgides ex-novo per al gaudi del jovent dels pobles, al Pla de Mallorca cal parlar de palla i animals mitològics. En aquest cas de l’Embala’t de Sencelles i la Mucada de Sineu. Dues festes que discorren gairebé paral·leles i que atreuen molts joves del Pla i de la resta de Mallorca.

A Sencelles la festa serà aquest diumenge. Prèviament, el dissabte s’haurà fet l’acapta. El dia de l’Embala’t la festa comença al punt del migdia, quan molts de joves, i no tan joves, es troben per participar de jocs i la mobiletada. Després ve el dinar de germanor i la recollida de les dues bales de palla al Pou Major. Això serà a les 17 hores. Les dues bales redones les transportaran fins al poble per a després, a les 18 hores, iniciar la batalla d’aigua i palla.

A partir d’aquí se sap quan ha començat la festa, però no quan acaba.

A Sineu, al contrari que a Sencelles, cap dels seus cartells diu la data de celebració de la festa. Així i tot ja deu ser ben a prop el dia gran, ja que la Muchal Foundation, ànima de l’organització de tot el sarau, ja ha donat a conèixer els horaris de tots i cada un dels tempos de la festa.

El matí, sense cap mena de dubte la festa és més sineuera, sortida cap al Puig de Reig, quasi a tocar de Sant Joan, a despertar la llegendària bèstia bovina. Passades les 12 del migdia hi ha l’entrada a la plaça i tota la bauxa prèvia al pregó i a l’encérvol. Dos moments àlgids de la festa.

El migdia i amb el poble envaït per la marea rosa, no queda bar, baret, restaurant, cafè o celler on dinar. A hores d’ara ja deu estar tot reservat.

L’horabaixa és quan la marea grossa de forans, arribats amb tren, autocar o qualsevol altre mitjà de transport pren la plaça del fossar, i més concretament les barres de bar allà presents. La processó amb la participació de tot el bestiari festiu i l’esperat i desitjat Enqüentro entre el Much i la Muca serveix per animar encara més l’espectacle mucal.

A les 21 hores la música de New York, New York serveis per convidar els assistents a abandonar la vila. Així poc passades les 22 h la Sala ja procura haver tornat la plaça a la normalitat amb una bona neteja.

Back To Top