Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El calendari festiu pel 2024 torna deixar fora la segona festa de Nadal

mesa social

La Mesa Social Tripartida, constituïda pel Govern, Patronals i Sindicats, ha aprovat, per unanimitat, el calendari de dies festius per a l’any 2024 en l’àmbit de les Balears. Així, s’ha ratificat la proposta que la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia va remetre a patronals i sindicats. Igual que va passar l’any passat i ha passat en altres ocasions s’ha optat per deixar el 26 de desembre, segona festa de Nadal com a dia laborable. Hauran de ser els Ajuntaments qui decideixin si volen que aquest dia sigui festiu en l’àmbit del seu municipi.

El calendari de dies festius per al 2024, dissenyat en funció del que es disposa per la normativa estatal i autonòmica vigent, està conformat per 12 dies. La directora general d’Ocupació, Catalina Cabrer, ha explicat que, “a causa de com han caigut els dies en 2024, s’ha hagut de triar entre declarar festiu el dilluns de Pasqua o el 26 de desembre”. “La Mesa Tripartida ha optat per la mateixa solució que ja es va adoptar l’any passat. Mantenim el dilluns de Pasqua com a festiu i deixam que siguin els municipis els que decideixin si el 26 de desembre és festiu o no”. D’aquesta manera, la relació de festius és la següent:

6 de gener, Epifania del Senyor, dissabte
1 de març, Dia de les Illes Balears, divendres
28 de març, Dijous Sant
29 de març, Divendres Sant
1 d’abril, Dilluns de Pasqua
1 de maig, Festa del Treball, dimecres
15 d’agost, Assumpció de la Verge, dijous
12 d’octubre, Festa Nacional, dissabte
1 de novembre, Dia de Tots Sants, divendres
6 de desembre, Dia de la Constitució, divendres
8 de desembre, Immaculada Concepció, diumenge
25 de desembre, Dia de Nadal, dimecres

D’aquesta manera, tot i que algunes veus fa temps que assenyalen que podria ser el Dijous Sant el dia que quedi com a laborable se segueix optant per aquesta elecció, ja que sols hi ha 12 dies a elegir. De fet per les xarxes socials ja circulen cartells per recuperar la segona festa de Nadal.

segona festa
Back To Top