Skip to content
ActualitatCulturaDestacatPorreres

Moboèxit del festival de música independent del Pla de Mallorca

mobo23

 

Aquella festa a can Moratinos Bordoy, o els primers anys de concerts a Consolació, Sant Joan, s’han convertit en un referent per a tota Mallorca. La Mobofest és avui un dels referents de la música independent. Un moviment amb les arrels al Pla de Mallorca i que, aquest any amb tres dies de concerts a Porreres i el cartell d’entrades exhaurides ha significat pujar un esglaó més en la història de ‘sa Mobo’.

Dijous, a Monti-sion, i gairebé en petit comitè, Mar Grimalt i Julieta, encenien els micròfons per donar el sus a tres dies de festa, de música i d’un ambient sa. Les propostes elegides per donar el sus, ja no van deixar indiferents a ningú. Alguns les descobrien per primera vegada i ara ja les tenen ben ubicades a les llistes de reproducció. Altres sabien ben bé el que anaven a veure, escoltar i gaudir. El concert de Monti-sion, va ser un petit tast i com un toc d’atenció dels organitzadors per dir allò d'”eh! això és la Mobo. Vius que comencen dos dies de bona música”.

Divendres, l’escenari de n’Hereveta acollia la primera de les dues grans jornades. Da Souza, Júlia Colom, Calo Vento, La Bien Querida o Nita, cadascú amb el seu públic, però sense deixar indiferent a la resta, van pegar un cop damunt la taula per dir som aquí. A l’escenari petit tampoc els grups que hi passaren tampoc van decebre ningú. Així com anava passant la nit cada un dels grups servia per fer contents els seus seguidors i animar a altres a escoltar-los i, animar-se a ballar amb la seva música per primer cop. Aquesta és una de les singularitats i claus de la Mobofest, atreure un públic deternimat per un grup i descobrir-te altres propostes que o bé desconeixies o que fins al moment no t’havies aturat a escoltar.

Dissabte. Aquesta, tal vegada, era la jornada que molts tenien assenyalada en vermell al calendari revetler de l’estiu. I no va decebre a ningú. Gent arribada d’arreu de l’illa va ballar, va cantar i també va descobrir nous músics i músiques. Si hem de situar una icònica cançó que va servir per encendre els ànims de la jornada de dissabte, sense cap mena de dubte seria el Veniu a es Pla dels santjoaners Ánimos Parrec. Renaldo i Clara, Miquel Serra, Els Pets, Temples, Joan Miquel Oliver... Fou una nit que molts van desitjar eterna i altres la voldrien posar a bon lloc entre els seus records.

Música, bona música, admiració, amics, mobocomèdia, mobopostureig… n’Hereveta i Porreres no abaixaren el llistó de les edicions celebrades a Sant Joan o Lloret. El o la Mobofest s’ha consolidat i ja té un nom dins els festivals de música de Mallorca, té un nom dins el Pla i dins Mallorca.

  • Aquesta és una crònica ràpida i amb les lleganyes als ulls. Els pròxims dies en tendreu més al vostre digital de referència del Pla.
Back To Top