Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacat

Algaida i els Cossiers estrenen el carrer dedicat a l’exbatle Pere Llull Fullana

Pere Llull Fullana ja té un carrer a Algaida. La placa amb el seu nom i el lema “Carrer Pere Llull Fullana (1908-1936) darrer batle de la República”, ha estat descoberta el dia de la festa de Sant Jaume. Els Cossiers han ballat “Els Reis” en el seu honor, una dansa que solen fer davant primeres autoritats quan l’ocasió ho requereix.

Ha estat un acte senzill però carregat de sentiment i simbologia pel que fou la figura de l’exbatle republicà represaliat i assassinat pel franquisme en el cementiri de Son Coletes de Manacor juntament amb el seu pare i el seu germà.

Després dels balls dels Cossiers amb motiu de les festes de Sant Jaume a la sortida de l’església, les autoritats i familiars de Pere Llull han anat en comitiva fins al nou vial ubicat al costat del CEIP Pare Bartomeu Pou. Abans de descobrir la placa, la batlessa d’Algaida, Margalida Fullana, s’ha dirigit als assistents: “Hem triat aquest dia perquè és un dels dies més importants pel nostre municipi per destapar la placa de Pere Llull Fullana i amb aquest homenatge volem seguir complint el nostre compromís de reconeixement de l’exbatle des que l’anomenarem fill il·lustre”.

“El tenim ja amb nosaltres i ara també li volem donar un espai al poble amb aquest nou carrer“, afegí Fullana. Feia referència al procés iniciat a 2020 amb la troballa de les restes, la posterior identificació i el seu trasllat al cementiri d’Algaida el mes de juliol de 2021. El mes de juny de 2022, el ple de l’Ajuntament d’Algaida aprovava per unanimitat la seva proclamació com a Fill il·lustre d’Algaida en un acte carregat d’emoció.

El descobriment de la placa, el ball dels Cossiers i la música dels flabiolers han estat les darreres passes d’aquest procés de recuperació de la memòria democràtica i restitució de la justícia que ha donat llum a més de 80 anys d’obscuritat.

Back To Top