Skip to content
ActualitatAlgaida

Algaida dedicarà un carrer a Pere Llull Fullana exbatle republicà assassinat el 36

L’Ajuntament d’Algaida dedicarà un carrer a Pere Llull Fullana (1908-1936) l’exbatle republicà represaliat i assassinat pel franquisme en el cementiri de Son Coletes de Manacor juntament amb el seu pare i el seu germà.

El vial elegit per dur el nom del fill il·lustre és un nou carrer obert al costat del CEIP Pare Bartomeu Pou, a prop d’un solar que s’utilitzava com a zona d’aparcament públic. El BOIB del passat dissabte, dia 1 d’abril, publicà la decisió de dedicar aquest nou carrer al de Pere Llull Fullana.

La concessió d’aquest carrer a la figura de Pere Llull Fullana tancarà el cercle de la memòria democràtica i la restitució de la justícia de l’exbatle d’Algaida. El procés començà a 2020 amb la troballa de les restes de víctimes del franquisme en diferents fosses del cementeri de la capital del Llevant. Pocs mesos després, el mes de maig de 2021, s’identificaren les restes de l’exbatle d’Algaida. El mes de juliol, Pere Llull Fullana tornà amb tots els honors a la Casa de la Vila després de més de 80 anys de silenci i fou enterrat al cementiri municipal del seu poble “on descansa definitivament en pau”. El mes de juny de 2022, el ple de l’Ajuntament d’Algaida aprovava per unanimitat la seva proclamació com a Fill il·lustre d’Algaida en un acte carregat d’emoció.

El proper ple del mes de maig, si no hi ha canvis, es proposarà posar el nom de l’exbatle assassinat en exercici del seu càrrec a l’esmentat nou carrer del municipi.

Back To Top