Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Saps diferenciar la tomàtiga de ramellet de varietat local?

L’associació de Varietats Locals ha realitzat avui un tast de tomàtiga de ramellet a la tenda d’Agromart a Manacor. És una iniciativa inclosa en un ampli projecte que té com a objectiu crear un distintiu de “Varietats Locals”.

Manel Pomar de Varietats Locals explica que “el tast de tomàtiga és un estudi que forma part del projecte pilot amb l’objectiu d’estudiar la viabilitat econòmica i la sostenibilitat de crear un distintiu per diferenciar les varietats locals al mercat”.

A Manacor s’ha fet un tast a cegues tomàtiga de ramellet en què es comprava una de les varietats locals, la mateta, amb una altra d’híbrida. Es podia tastar la tomàtiga tota sola primer i després fregada en pa. El tast incloïa una enquesta sobre el coneixement i experiència personal de la tomàtiga en general i del tast en particular.

Alguna de les persones que ha participat en aquest tast han destacat la importància de poder diferenciar les varietats locals de les externes dels productes agroalimentaris. Pel que fa al tast, els ha estat difícil diferenciar una casta de l’altra. En tot cas, “sempre que puc compro producte local i de proximitat”, han apuntat .

L’encarregada d’Agromart Manacor, Teresa Garcias, ha explicat que els turistes que estan a la capital del Llevant s’aturen a la tenda per comprar tomàtigues de ramellet.

Ara per ara, Varietats Locals té identificades fins a set castes de tomàtiga de ramellet illenca: de banyalbufar, blanca, de canyisset, de ferro, de mateta, en punta i na Solereta.

Back To Top