Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPoliticaPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El PP guanya les eleccions generals a tots els pobles del Pla de Mallorca

23J

Blau. El color blau del Partit Popular s’imposa a tots els pobles del Pla de Mallorca. Els resultats han estat ben clars als 14 municipis del Pla. Per primera vegada el PP guanya en municipis històrics del PSOE i aconsegueix la majoria dels vots a tots i cada un dels municipis de la comarca.

El PP majoritàriament ha aconseguit més d’un 35% dels vots. El màxim ha estat un 48% a Ariany i el mínim un 32% a Algaida.

El segon partit més votat ha estat majoritàriament el PSOE. Els seus vots han girat entorn del 25%. Un 30% a Algaida i Santa Eugènia i el mínim Llubí i Porreres amb unes xifres d’entorn del 20% dels vots.

Pel que fa a SUMAR-MÉS ha estat la tercera força més votada, la segona a Llubí, Lloret i Vilafranca. Aquests també han girat entorn del 25% dels vots. El màxim a Llubí un 30% i el mínim a Ariany amb un 12%.

La formació d’extrema dreta no ha superat el 15% (un 15% a Algaida) de vots en cap dels 14 municipis.

Els resultats a Sencelles i Sineu han donat la victòria al Partit Popular. Aquesta formació ha guanyat amb un tant per cent similar, un 33,8% a Sencelles i un 35,2% a Sineu. A Sencelles el PP ha doblat els vots aconseguits a les darreres eleccions generals. El segon partit més votat ha estat el Partit Socialista. Els d’Armengol han aconseguit un 27,5% a Sencelles i un 26,8% a Sineu. La tercera força ha estat SUMAR-MÉS. A Sineu aquesta formació ha aconseguit tres vots més que els que va tenir MÉS per Sineu a les darreres eleccions locals. A Sencelles SUMAR-MÉS ha obtingut 405 vots pels 223 que aconseguí MÉS per Sencelles. A aquests, tal vegada cal sumar-hi els 171 de Volem a les darreres locals (sumats serien 394) i serien els 405 vots aconseguits. El partit d’extrema dreta ha pujat en número de votants als dos municipis, però en cap dels casos ha superat el 15% dels vots.

Els votants de Sant Joan i Costitx també optaren per votar el Partit Popular. Un 39,1% de vots a Sant Joan i un 34,9% a Costitx. En ambdós casos el número de vots gairebé s’ha doblat respecte a les eleccions de fa quatre anys. El PSOE ha quedat en segon lloc i també ha augmentat en número de vots. Als dos municipis ha tengut un 24% de votants. El tercer lloc i amb un 23% dels vots ha estat per la formació de Vicenç Vidal, SUMAR-MÉS. El partit d’extrema dreta ha obtingut un 9,8% a Sant Joan i un 15% a Costitx.

Lloret i Vilafranca van ser els únics pobles on fa quatre anys va guanyar Podemos. Ara, doblant gairebé el número de vots ha guanyat el PP. Ha obtingut un 35% dels vots. A aquests pobles, però la segona força més votada ha estat SUMAR-MÉS, els de Yolanda Díaz han tengut un 26% i 25% dels suports. El PSOE ha quedat un punt per davall amb el 24% dels vots mentre que l’extrema dreta tampoc ha arribat al 15% a aquests pobles.

Aquests dos municipis, Ariany i Petra on el PI arrasa a les eleccions locals i on, fins i tot, el PP ni es va presentar, idò, aquesta formació ha estat la guanyadora en els dos casos. En segon lloc, ha quedat el PSOE que ha augmentat el número de vots respecte a fa quatre anys. Aquí, a Ariany, és l’únic poble del Pla on l’extrema dreta ha obtingut el tercer lloc en número de votants, però tampoc ha arribat al 15% dels vots. El quart amb un 12% ha estat per SUMAR-MÉS. A Petra aquesta formació d’esquerres ha obtingut el 22% i l’extrema dreta, que sí que se va presentar a les locals ha obtingut el 14% dels vots, i 141 vots més que a les darreres eleccions locals.

A Llubí i Algaida el PP ha aconseguit gairebé doblar el seu número de vots. A les generals del 2019 MÉS va guanyar per un vot al PP a Llubí i a Algaida va guanyar el PSOE. Així i tot, als dos pobles els socialistes també han aconseguit augmentar el seu número de votants respecte a fa quatre anys. SUMAR-MÉS ha quedat segon a Llubí i tercer amb un 19% dels vots a Algaida. A aquest municipi, on l’extrema dreta va aconseguir un regidor el passat 28 de maig és on aquest partit ha tingut un major número de vots de tot el Pla de Mallorca. És l’únic poble on s’ha superat el 15% dels vots.

El PP també ha guanyat a Santa Eugènia i Montuïri, els populars han superat el 32% dels vots a Santa Eugènia i el 36% a Montuïri. Els socialistes han fet segons amb un 30% de votants a cada un dels pobles. SUMAR-MÉS ha aconseguit un 22% dels vots i l’extrema dreta un 12% a Santa Eugènia i un 9% a Montuïri.

Als municipis de Porreres i Maria de la Salut, la força més votada ha estat el PP. A Porreres a les darreres eleccions locals va guanyar MÉS per Porreres, però a les autonòmiques ho va fer el PP. A Maria va guanyar, i amb majoria, el PP a les darreres eleccions locals. Així, SUMAR-MÉS ha quedat en segon lloc a Porreres amb el 24% dels vots emesos. A Maria aquesta formació ha quedat tercera amb un 21% dels vots. Els Socialistes a Porreres amb un 19,9% dels vots han obtingut els pitjors resultats de tot el Pla de Mallorca. A Maria els socialistes han pujat més de 100 vots respecte a fa quatre anys i han superat el 31% dels vots. L’extrema dreta, a Maria ha tret exactament els mateixos vots que fa quatre anys i un 9% dels vots. A Porreres ha baixat en vots i ha tengut un 14% dels vots.

Back To Top