Skip to content
ActualitatAlgaida

Margalida Fullana: “Hem escoltat al poble per fer unes festes de Sant Jaume integradores que agradin a tothom”

Algaida és a la plena de les seves festes d’estiu, les de Sant Jaume. Després de molts anys de gaudir-les com a veïnada i també com a regidora, Margalida Fullana enguany ho farà com a batlessa del seu municipi.

– Com viu aquestes primeres festes de Sant Jaume al capdavant de l’Ajuntament d’Algaida?

– Amb molta il·lusió i és tot un honor poder encetar el mandat amb les Festes de Sant Jaume. Tot i que ha estat la primera cosa que hem hagut d’afrontar just després d’eleccions i la constitució de l’Ajuntament la veritat que crec que hem tret un extens programa d’actes amb activitats molt variades. A més jo duc l’àrea de Festes i durant els primers dies em vaig centrar en això, ho he viscut de primera mà i en poc temps hem aconseguit organitzar moltes coses per incloure en el programa.

– Com heu coordinat l’organització?

– Hem xerrat amb associacions i entitats per posar fil a l’agulla a jornades, tallers, conferències, etc. Hem escoltat als joves i a la resta de col·lectius per fer unes festes integradores que agradin a tothom. Per exemple amb els concerts hem intentat que els joves puguin triar els grups de la revetla. Ens hauria agradat per més participació encara, però no hem tengut més temps. La cosa important és que de cara a l’any vinent volem millorar encara més la previsió i fer-ho de manera més participativa amb les entitats, associacions i la que gent que a títol particular vulgui aportar idees. Volem crear un grup organitzador de festes.

– Què destacau del programa?

– Són unes festes en què coincideixen moltes celebracions. El 50 aniversari de la recuperació dels Cossiers és una fita molt important pel municipi. El 25è d’Algaida Solidari, també commemoram i celebram amb una exposició el 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears i el 30 premi Santa Anneta de Llengua i Cultura Catalanes del Centre Cultural d’Algaida. A banda de totes aquestes celebracions, crec que és un programa molt complet on hi ha actes i activitats per a totes les edats i molt variades. També m’agradaria destacar que el dia de Sant Jaume durem a terme un acte de dignificació històrica amb la inauguració i descoberta de la placa del nou carrer dedicat a Pere Llull Fullana, darrer batle de la II República i Fill Il·lustre del Municipi d’Algaida.

– Pel que fa als Cossiers, enguany pel 50è aniversari heu engalanat el poble amb els seus colors representatius…

– Sí, vàrem pensar que era una bona ocasió per donar encara més color a les festes. Les paperines sempre són blanques i enguany a alguns carrers els hem posat dels colors dels Cossiers, el vermell, verd, groc i blanc. És una manera de donar encara més color a la festa i resaltar la importància de l’efemèride.

– Faci una convidada…

– Vull demanar al poble que gaudeixi de les festes i participi amb alegria i com sempre de manera responsable i respectuosa. Vull aprofitar per fer una menció especial a tots els regidors i regidores i els treballadors, funcionaris i operaris de l’Ajuntament d’Algaida per tot l’esforç, suporti dedicació perquè també gràcies a tots plegats aquestes festes es poden dur endavant. També fer una menció especial al conjunt d’activitats que s’han organitzat a través del Casal de Joves. En aquest sentit, vull agrair a la tècnica de joventut, Kika Martí, tot l’esforç que fa per poder organitzar tantes activitats per les Festes de Sant Jaume i també al de cultura, Tomeu Salas, per la seva coordinació de les iniciatives de caràcter cultural.

Back To Top