Skip to content
ActualitatCulturaMaria de la Salut

La dansa contemporània del festival EiMa torna a Maria de la Salut

EiMa Festival

Maria de la Salut es converteix, un any més, en el punt neuràlgic de la dansa contemporània gràcies al festival EiMa. Del 21 de juliol al 4 d’agost el cicle torna al municipi amb una programació farcida d’activitats: espectacles, performances, peces de dansa, teatre documental, música i exposicions. A l’edició de l’any passat hi assistiren unes 700 persones.

La consellera insular de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, i Maria Antònia Oliver, Mao, directora de l’EiMa, han presentat la vuitena edició del festival. Roca ha destacat que el públic «es trobarà amb propostes crítiques i d’experimentació, que combinaran cultura amb ruralitat» i ha assegurat que «el Consell continuarà apostant per les arts escèniques aquest mandat». El festival compta amb una subvenció de 24.000 euros.

La directora del festival, ha posat en valor l’assistència d’artistes de tot Espanya al festival. Ha recordat que EiMa va néixer amb el desig de dialogar entorn de les diferents realitats, vivències i plantejaments sobre la creació emergent. Precisament, aquest serà el punt de partida de l’octava edició.

També hi haurà espai per «Pensar i fer des de la ruralitat». Aquest és el títol de la jornada professional que se celebrarà el dimecres 2 d’agost, de 10.00 a 18.00 hores, a Ca ses Monges de Maria de la Salut. Estarà conduïda per Margalida Ramis, activista ecologista i portaveu del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB).

En el marc del festival també tendrà lloc «Exposició camuflada». Serà als bars i a les botigues de Maria de la Salut, ocupant el poble amb imatges d’edicions passades. A més, també es posaran en marxa dos projectes comunitaris guiats per Maria Antònia Oliver, directora de l’EiMa, amb col•laboradors diversos: «El so de les lectures», un laboratori intergeneracional sobre el plaer de llegir juntes, i «Arxiu dels pensaments», sobre el significat del patrimoni en una Mallorca rural totalment transformada i diversa.

Back To Top