Skip to content
AlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Rècord de temperatura màxima de Balears al Pla: 44,9º a Llubí i 44,6º a Maria

Només acabam de superar la primera quinzena del mes de juliol i la segona onada de calor d’aquest estiu ha servit per pulveritzar el rècord històric de temperatures a les Illes Balears. Ha estat, un any més, al Pla de Mallorca. Segons dades de balearsmeteo, a les 15.01h d’avui, dia 18 de juliol, Llubí ha arribat als 44,9º. A Maria també s’ha batut el rècord oficial arribant als 44,6º.

Són les temperatures més elevades enregistrades a Mallorca que han superat en gairebé mig grau el record que assolí l’any passat Montuïri amb 44,5º el dia 13 d’agost. La temperatura màxima a la qual s’havia arribat aleshores estava enregistrada a Muro fa gairebé 30 anys. El dia 3 d’agots de 1994 els termòmetres arribaren als 44,2º. És a dir, les darreres màximes sempre havien estat en el mes d’agost.

Estació de Balearsmeteo a Llubí.

Molts de municipis del Pla de Mallorca han superat avui els 40º. A Sineu han assolit els 43º, a Montuïri l’estació de l’Aemet ha donat una temperatura màxima de 42,3º, a Petra 42º i a Porreres 41,4º.

Segons les previsions les temperatures han de començar a baixar dimecres, dia 19 de juliol, a la zona del nord de Mallorca i dijous aquest descens ha de ser general a tota l’Illa. No obstant això, el sol continuarà encalentint de valent.

La pregunta que es fan avui al Pla de Mallorca és si davant el fet que aquests rècords històrics de temperatures s’hagin donat dins el mes de juliol… cal esperar un mes d’agost pitjor?

Back To Top