Skip to content
AlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Alerta vermella per calor extrema dimarts al Pla de Mallorca

La Direcció General d’Emergències i Interior ha decretat l’alerta vermella per calor extrema per dimarts, dia 17 de juliol, a l’interior de Mallorca. Segons totes les previsions demà es podria arribar als 43º a alguns municipis del Pla de Mallorca, una temperatura que seria rècord d’aquesta temporada.

En aquest sentit, cal recordar que el mes d’agost de 2022 a Montuïri s’enregistrà el rècord històric amb 44,5º a Montuïri.

L’episodi de calor extrema que afectarà aquestes jornades a Mallorca i especialment a l’interior, ha començat ja avui dilluns en què s’ha arribat als 40,2º a Porreres o als 39,4 a Sineu. L’Aemet ha destacat que “no estam davant un episodi de calor qualsevol” i ha reiterat, en aquest sentit, que les temperatures “poden ser de record” en aquest estiu.

Les mínimes també seran elevades i s’esperen nits tropicals, en què el termòmetre no baixa de 20º. En l’anterior episodi de calor extrema a Mallorca es varen viure episodis d’alguna nit tòrrida (temperatures mínimes iguals o superiors als 25º). El pròxim escaló pel que fa a les nits més caloroses són les nits roents en què les temperatures mínimes són iguals o superiors als 30º.

Aquestes elevades temperatures es perllongaran fins dimecres i dijous, segons les previsions actuals, ja començarien a baixar una mica.

Des de la Conselleria de Salut i Consum fan algunes recomanacions per tal d’evitar riscos per a la salut en aquests dies de calor extrema: hidratar-se, evitar sortir i l’exposició al sol en les hores de més calor, menjades lleugeres amb especial importància a la fruita, tancar persianes i finestres en les hores de més calor, evitar l’activitat física, entre altres.

Així mateix, també recorden de quina manera es pot identificar si una persona ha patit un cop de calor.

Back To Top