Skip to content
ActualitatPorreres

Indignació veïnal per les obres a la ronda d’Alcassor de Porreres: “Estam cansats de menjar pols”

Els residents a la zona de la ronda d’Alcassor de Porreres han viscut uns darrers mesos amb les molèsties per les obres que s’han realitzat a aquest indret del municipi. Ara però veuen com han passat dos mesos des que les tasques acabaren i encara mengen pols.

De fet, les obres ja causaren molèsties en ser de gran envergadura i en una via que no es pogué tallar al trànsit per la seva importància en les connexions i s’hagué d’instal·lar un sistema de semàfors.

Ara però veuen com que un cop acabades les obres la zona s’ha deixat sense asfaltar amb les consegüents molèsties que això suposa. L’arribada dels mesos de calor i sobre tot aquesta darrera onada i la pols que aixeca el tràfic constant a aquesta concorreguda via crea greus perjudicis i ha aixecat les queixes dels residents. “És un desastre tenim les cases plenes de pols des de fa mesos i amb aquesta calorada no podem obrir perquè entra per tot”, explica un resident.

En aquest sentit, apunten que “vàrem suportar les obres perquè entenem que és una cosa necessària per al poble i que suposa una millora, però el que no pot ser és que ara faci dos mesos que han acabat i deixin la zona sense asfaltar i els residents en siguem els perjudicats. Així no podem viure”.

No només afecta els residents que viuen a la zona sinó també a negocis i també a l’escoleta d’infants sa Sitra ubicada també a aquesta via del municipi.

Des de l’Ajuntament de Porreres, la batlessa, Xisca Mora, explica que aquesta via és competència de Carreteres del Consell de Mallorca. “Nosaltres quan vàrem començar les obres ja vàrem acordar que un cop acabades asfaltarien tot d’una. De fet, el mes de maig, quan varen acabar els hi vàrem enviar una memòria del que costaria asfaltar demanant que accelerassin els tràmits, però encara no han fet res”, explica Mora.

En aquest sentit, afegeix que “sabem que el pressupost per asfaltar està aprovat per l’anterior govern del Consell de Mallorca però amb les eleccions i el canvi de govern ho han deixat enlaire. Nosaltres també els hem donat ultimàtum i ens han dit que demà (per dijous) venen amb els tècnics a veure-ho. Nosaltres des de l’Ajuntament no podem fer res perquè la ronda pertany a Carreteres. Esperem que ho solucionin ben aviat”.

Les obres han consistit en la separació de les aigües pluvials de les residuals i canviar les canonades de recollida de pluvials perquè les que hi havia no tenien capacitat per recollir tota l’aigua de la pluja. La renovació de la xarxa de sanejament de la Ronda Alcassor fou finançada per l’Ajuntament de Porreres amb una aportació d’aproximadament 219.000€ i subvenció de 170.000€ del Consell de Mallorca. Asfaltar el vial té un cost de 70.000€.

Back To Top