Skip to content
ActualitatSencelles

MÉS-Unides Sencelles denuncia que la desídia de l’equip de govern ha fet perdre una ajuda de 140 euros per infant a l’escola d’estiu

Joan Miquel Chacón

El portaveu de MÉS-Esquerra Unida a l’Ajuntament de Sencelles, Joan Miquel Chacón, ha denunciat que l’equip de Govern (PI-PSOE-Volem) “ha tornat a perdre milers d’euros per a la gent del poble. Uns doblers que haguessin ajudat a les famílies amb infants a l’escola d’estiu i així pagar un 75% menys del cost mensual”. Segons assegura Chacón “amb la subvenció de pagar actualment 185 euros pel servei de 9 h a 14 h, el preu hauria estat de 46,25 € per infant“.

Segons explica el portaveu de MÉS-Unides, “la Conselleria d’Afers Socials i Esports va publicar una convocatòria de subvencions per a l’organització d’activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil. Aquesta convocatòria anava dirigida a entitats locals (ajuntaments) i associacions de famílies d’alumnat de les Balears“. El regidor assegura que “l’Ajuntament de Sencelles no va sol·licitar la subvenció per a l’organització de l’Escola d’Estiu 2023 ni per la resta de períodes vacacionals contemplats en la convocatòria de subvencions”.

El portaveu ha declarat que “les polítiques de cures que ajuden a la conciliació laboral i familiar són fonamentals, però requereixen partides pressupostàries per impulsar-les i un compromís ferm per part de l’Ajuntament. En aquest cas ens trobam que la in-operativitat de l’equip de govern, i la falta de formació en polítiques d’Igualtat, ha perjudicat les famílies sencelleres amb infants i adolescents. La manca de visió en prioritzar els recursos econòmics en les persones que empren l’escola d’estiu, servei municipal bàsic, contribueix a perpetuar els problemes de conciliació de les famílies i en particular de les dones”.

Deixar perdre subvencions i posar preus abusius impedeixen la conciliació i empobreixen l’economia de les famílies sencelleres que han de pagar molts de doblers i fer grans esforços per arribar a final de mes. I això l’equip de govern n’és el responsable per haver deixat perdre ajudes econòmiques que haguessin estat imprescindibles per donar respostes a les dificultats econòmiques de les famílies de Sencelles a l’hora de conciliar”.

A tot això Chacón considera que “ja fa anys que la deixadesa i ineficiència de l’equip de govern és palesa i evident, per això la gent de Sencelles vol un canvi que va expressar a les urnes. Les famílies sencelleres necessiten una batlia que sàpiga les necessitats de la gent i es dediqui de forma exclusiva. Els sencellers i sencelleres no es mereixen un equip de Govern que no està a l’altura de les necessitats actuals de la gent”.

RESPONSABILITATS

Per altre costat, Tot Pla s’ha posat en contacte amb el batle per conèixer el que havia passat i Joan Carles Verd, batle de Sencelles, ha reconegut que el departament de l’Ajuntament encarregat de demanar aquesta ajuda no ho havia fet. “Ara el que farem serà obrir una investigació interna i depurar responsabilitats del que pugui haver passat”. Verd manifesta que “quan es va rebre la convocatòria es va passar als serveis administratius qui s’encarreguen d’anar a aquestes convocatòries i no s’hi va anar”. “Estam realment sorpresos que això hagi passat quan s’havien donat instruccions clares al departament administratiu de participar d’aquesta convocatòria de subvenció. Per tant, no queda més remei que obrir la investigació interna i depurar responsabilitats”.

Back To Top