Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSantJoanSencellesSineuVilafranca

Avís de temperatures extremes que poden arribar als 42º al Pla de Mallorca

L’Agència Estatal de Meteorologia ha activat un “avís especial” on adverteix que aquests dies el Pla de Mallorca està en alerta taronja que podria passar a vermella si s’arriben a les temperatures extremes que superin els 40º. De fet, segons les previsions, les temperatures podrien arribar als 42º a la zona interior de Mallorca amb especial incidència a l’àrea de Llubí, Inca i sa Pobla.

Les temperatures mínimes es preveuen també molt elevades i a alguns indrets no baixaran dels 25 graus deixant capítols del que es coneixen com a nits tòrrides. En aquest sentit, com a curiositat direm que fins ara s’han viscut a la comarca del Pla de Mallorca molts episodis de nits tropicals (temperatures mínimes iguals o superiors als 20º) i alguna nit tòrrida (temperatures mínimes iguals o superiors als 25º). El pròxim escaló pel que fa a les nits més caloroses són les nits roents en què les temperatures mínimes són iguals o superiors als 30º.

En aquest sentit, la passada matinada de diumenge a dilluns els municipis del Pla que més calor enregistraren foren Petra i Porreres amb mínimes de 24º. La temperatura mínima més elevada s’enregistrà a Palma (Portopí) amb 27º.

Ahir, dilluns, Porreres enregistrà la tempertura màxima de Mallorca amb 38º, mateixa temperatura a la qual s’arribà a Llucmajor.

Mapa de l’AEMET per dilluns i dimarts.

Cal recordar que el passat estiu, el dia 13 d’agost de 2022, el Pla de Mallorca enregistrà un rècord històric amb temperatures màximes que arribaren als 44,5º a Montuïri.

PRECAUCIONS

Es recomana extremar les precaucions davant aquesta onada de calor que es preveu que es perllongarà fins dimecres.

Si no és del tot necessari, evitar sortir de casa a les hores de més calor i fer-ho amb roba lleugera. Beure molta aigua i menjar fruita i sucs. També recordar a infants i gent gran que han de beure aigua.

Back To Top