Skip to content
ActualitatDestacatMontuïriPoliticaSencelles

El nou conseller de Turisme, Cultura i Esports del Govern és del Pla

jaume bauzà

Jaume Bauzá Mayol (Montuïri, 1972) ha estat anomenat conseller de Turisme, Cultura i Esports. Bauzà és empresari, la seva família gestiona la benzinera de Montuïri. Bauzà, Capità de malnom, va seguir les petjades polítiques del seu pare qui va ser regidor de l’Ajuntament de Montuïri i mà dreta del batle Joan Antoni Ramonell Amengual. Jaume Bauzà fou batle de Montuïri de 2010 a 2015 i secretari general de la Federació d’Entitats Locals (FELIB) de 2013 a 2015. A tot això cal afegir-hi el seu bagatge dins el Partit Popular, coliderant, en diferents ocasions, grups de pressió dins la mateixa formació.

Bauzà sembla que no estarà tot sol a la conselleria com a integrant del Pla de Mallorca. l’exbatle de Sencelles, Josep Aloy Pons serà l’home fort de Bauzà com a director general de Turisme. Aloy és tècnic de direcció i administració d’empreses. Professor tècnic d’ensenyament secundari. Gerent de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de la UIB de l’any 1994 fins al 1995. Director General d’Ordenació de la Conselleria de Turisme del Govern Balear del 1995 al 1999. Director General d’Educació, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, els anys 1996 i 1997. Des del 1999 és el director general de Balear de Serveis, empreses i formació i des d’aquell mateix any fins al 2003 va ser el batle de l’Ajuntament de Sencelles. Fou també director general d’Ordenació i Planificació Turística de Balears. L’any 2011 va ser nomenat responsable de Gestió Facultativa de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB).

A la mateixa conselleria sona el nom de Joan Antoni Ramonell Miralles com a director general d’Esports. Ramonell, regidor de l’Ajuntament de Montuïri. Ramonell va estar al capdavant del 2011 al 2015 de la direcció insular d’Esports del Consell. Ramonell és llicenciat en Ciències Polítiques.

Bauzà, en declaracions a Tot Pla ha assenyalat que en els dies que venen s’aniran tancant la resta de noms i hi podria haver alguna altra incorporació de la comarca.

Pel que fa a la resta de les nou conselleries del Govern de Margalida Prohens hi haurà l’eivissenc Antoni Costa com a vicepresident i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació i portaveu del Govern. La consellera de Presidència i Administracions Públiques serà Antònia Maria Estarellas Torrens, i al capdavant de la nova Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, que també assumirà les àrees d’Indústria i Comerç, hi haurà Alejandro Sáenz de San Pedro García. A Salut, s’incorpora la doctora Manuela García Romero i com a conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera Alemany. La nova consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat serà la menorquina Marta Vidal Crespo. Catalina Cirer Adrover ocuparà la Conselleria de Famílies i Serveis Socials; Juan Manuel Lafuente Mir, la nova Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua, i Joan Simonet Pons, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural.

CONSELL

Pel que fa al Consell de Mallorca el president santanyiner, Llorenç Galmés sembla no haver elegit cap conseller d’entre els 14 municipis del Pla de Mallorca. A falta de la confirmació oficial de demà al matí, Galmés ha elegit per les seves àrees de govern insular al ja sabut, líder de l’extrema dreta, Pedro Bestard Martínez com a vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports. Antònia Roca Bellinfante serà la vicepresidenta primera i consellera de Cultura i Patrimoni. Antonio F. Fuster Zanoguera serà conseller de Presidència; Maria del Pilar Bonet Escalera consellera d’Hisenda i Funció Pública; Guillermo Sánchez Cifre conseller de Benestar Social; Fernando Rubió Aguiló serà el responsable de Territori, Mobilitat i Infraestructures; José Marcial Rodriguez Díaz conseller de Turisme i Maria del Pilar Amate Rotger consellera de Promoció Econòmica i Desemvolupament Local.

Back To Top