Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPoliticaPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Joana Maria Pascual renova a la presidència de la Mancomunitat del Pla

Mancomunitat

Com ja havíem assenyalat la Mancomunitat del Pla començava el seu nou mandat en el dia d’ahir. Així, a les 19.00 h a la seu de l’entitat a Petra els batles, batlesses i les regidores de Sant Joan, Catalina Perelló i d’Ariany, Joana Maria Pascual celebraren el primer ple per elegir qui ha de dirigir la institució aquests quatre anys vinents.

Finalment, s’ha reelegit a l’actual presidenta de l’entitat, Joana Maria Pascual, que representa el municipi d’Ariany. Pascual tornarà a dur les regnes de l’entitat i ja ho ha fet en diferents ocasions. L’elecció ha comptat amb el suport de la unanimitat de tots els representants dels 14 municipis.

Joana Maria Pascual
Joana Maria Pascual Sansó, presidenta de la Mancomunitat.

Així, finalment, sols en el cas de Sant Joan la representant a la Mancomunitat no forma part del mateix partit que té la batlia. Fins i tot en municipis on s’ha repartit la batlia mitjançant un pacte, Montuïri i Porreres, qui té la batlia serà el representant a la Mancomunitat. Al cas de Sant Joan serà a l’inrevés, el partit del pacte que no té la batlia és el representant a la Mancomunitat.

PASCUAL

La presidenta de la Mancomunitat del Pla assegura estar “molt contenta” de poder continuar una legislatura més en el càrrec. Diu que “començar una legislatura és com encetar un meló, perquè mai saps que trobaràs dedins. Tenim projectes en marxa, els hem d’acabar i treure’ls endavant” ha assegurat.

“Em preocupa molt els concursos que tenim a l’aire i que no hem pogut arribar a adjudicar, el servei de residus, hem tengut dues vagues i no hem resolt els motius pels quals varen ser convocades. Cada dia pens amb els treballadors i amb la millora dels vehicles, estan esperant a resoldre un recurs del nou concurs de residus per la millora dels camions i personal”, ha explicat la presidenta.

Pascual també ha fet referència als Serveis Socials de la Mancomunitat. “Necessitam adjudicar el concurs del centre de dia i recuperar el bon servei que donàvem amb el SAD (Servei d’Atenció Domiciliari). Aquest era un servei modèlic i, per culpa de la pandèmia, avui no ho és i hem de tornar aconseguir revifar aquest servei”, ha insistit Pascual.

Ha recordat que també han de continuar fent feina en matèria d’aigua per poder fer arribar l’aigua potable a tots els municipis del Pla de Mallorca i en matèria de promoció turística que hi ha diversos projectes encaminats.

Per acabar, Pascual ha demanat als 14 representants dels ajuntaments que formen part de la Mancomunitat que “arribem a acords, que facem feina plegats com fins ara, sense mirar colors polítics i amb l’objectiu de millorar la vida i els serveis les persones que del Pla de Mallorca“.

Ara després del primer ple celebrat ahir a Petra s’hauran d’establir els representants de les diferents comissions que té l’entitat.

Cal recordar que al llarg de l’any 2022 la Mancomunitat celebrà el seu 40 aniversari. Com ja explicàvem fa uns dies el primer president de l’entitat fou Antoni Pascual, batle d’Ariany per UM. El segon fou Joan Font, batle de Petra pel PSM (ara MÉS). Tomàs Campaner batle de Llubí pel PP fou el tercer president de l’entitat. Joana Maria Pascual, regidora d’UM i ara pel PI d’Ariany com hem dit ho ha estat en diferents ocasions. Enmig dels mandats de Pascual va ser Toni Mulet, batle del PP a Maria qui va presidir la Mancomunitat.

Un cop fou elegida, de nou, Pascual com a presidenta, els batles, batlesses, regidora santjoanera, el secretari i el gerent de l’entitat es fotografiaren al costat de Pascual.

manco
Back To Top