Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

La Mancomunitat del Pla obri el nou mandat

batles sopar

La passada setmana la Mancomunitat del Pla va tancar el darrer mandat. I avui començarà el nou. El comiat va ser amb la celebració del darrer ple. A aquest encara hi assistiren els representants que han acabat el mandat. Exbatles i altres que han renovat la batlia es trobaren per posar punt final a quatre anys on la Mancomunitat i la seva gestió han fet un significatiu bot endavant.

Ara, avui s’ha previst realitzar el ple de constitució i al llarg d’aquesta primera quinzena de juliol es torni posar en marxa els mecanismes per regir l’entitat supramunicipal. El nou president o presidenta de l’entitat ha de sortir elegit d’entre els batles o representants municipals. Així mateix s’han d’elegir representants per a les diferents comissions i tasques polítiques de l’entitat.

Aquest darrer mandat la presidència de la Mancomunitat ha estat per la regidora del PI i representant d’Ariany, Joana Maria Pascual. De fet Pascual repetia en el càrrec.

El primer president de l’entitat fou Antoni Pascual, batle d’Ariany per UM. El segon fou Joan Font, batle de Petra pel PSM (ara Més). Tomàs Campaner batle de Llubí pel PP fou el tercer president de l’entitat. Joana Maria Pascual, regidora d’UM i ara pel PI d’Ariany com hem dit ho ha estat en diferents ocasions. Enmig dels mandats de Pascual va ser Toni Mulet, batle del PP a Maria qui va presidir la Mancomunitat.

D’aquesta manera veim com Ariany, el poble més petit del Pla és qui ha ostentat la presidència en més ocasions. La resta s’han repartit en els pobles de la mateixa contrada, Maria, Llubí i Petra.

Si miram els resultats de les darreres eleccions i els pactes post-electorals veurem com el PI torna ser qui ho té millor per revalidar el mandat de la Mancomunitat. Té cinc batlies per tres de MÉS, dues del PP i dues del PSOE.

El representant de la Mancomunitat sol ser el batle o batlessa i, per tant, coincideix amb el partit que governa. Però, per exemple, el passat mandat a Sant Joan amb batlia del PI la Mancomunitat era pel seu soci de govern, el PSOE.

Si ho miram per número de vots el Partit Popular, amb sols dues batlies, es qui va treure més vots al Pla, seguit de MÉS, el PI i el PSOE. Aquest ordre, però canvia si ens regim pel número de regidors obtinguts. La segueix liderant el PP, però el PI, en aquest cas té més regidors que MÉS.

Però aquestes xifres no compten i seràn els 14 representants que elegiran qui durà la presidència de l’entitat en els propers mesos.

comiat Putxa
Imatge i text de comiat que utilitzà l’exbatlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, a les seves xarxes socials.
Back To Top