Skip to content
ActualitatDestacatPoliticaPorreres

El govern de Porreres tendrà dues dedicacions exclusives i tres parcials

Ple Porreres

El ple extraordinari celebrat ahir a Porreres per decidir, entre d’altres, els sous dels regidors ja va encendre els ànims de govern i oposició. El govern municipal PI-PP presentà a ple l’aprovació de dues dedicacions exclusives amb un sou de 45.000 euros anuals. Una per a la batlessa, Xisca Mora i una segona, a partir de febrer de 2024, per a la tinent de batlessa i futura batlessa, Maria Agnès Sampol.

A més, una tercera dedicació exclusiva s’ha dividit entre tres regidors. Així, Jaume Martorell i Toni Sastre del PI i Joan Obrador del PP tendran una dedicació del 33,33%, això suposa un sou anual de 15.000 euros.

La batlessa, Xisca Mora, manifestà durant el ple que “un municipi com Porreres pot tenir fins a tres dedicacions exclusives”. A més, afegí que “estam en converses amb el Govern perquè municipis als quals ja no es paga una dedicació exclusiva, ja sigui per haver superat els 6.000 habitants o els 3,5 milions d’euros de pressupost, es pugui donar una subvenció per fer front al cost d’una d’aquestes dedicacions”.

Sebastià Lliteres, portaveu de MÉS per Porreres, els recordà que “un Ajuntament com el de Porreres no pot assumir el cost de tres dedicacions exclusives que suposarà un cost de 135.000 euros anuals sense contar el cost de la Seguretat Social”. Lliteres també reclamà que aquestes dedicacions “haurien d’anar lligades a àrees amb més pes”.

Lliteres assenyala que al llarg de tot el mandat el cost d’aquestes dedicacions “serà de més de 540.000 euros això suposa un cost de més de 360.000 euros més que el present mandat”. Així ho va dir durant el ple del passat dilluns a la nit. Tot i això, una vegada mirat de prim compte les xifres Lliteres ha fet saber a Tot Pla que el cost exacte “són 500.000 euros més del que ara pagàvem per sous polítics, en tot el mandat”.

La batlessa, Xisca Mora, també ha volgut afegir declaracions a les que va fer la nit de dilluns durant el ple. Mora diu que “la diferència del cost de més de 360.000 euros es aproximadament correcte però no s’ha tingut en compte que les dietes a pagar han baixat més de 22.000 euros a l’any ja que els regidors que cobren dedicacions no cobren dietes, per tant són 80.000 euros menys per aquest concepte durant aquest mandat”. Mora afegeix que a aquests 360.000 euros per tant s’hi han de restar els 80.000 euros de dietes”. A més apunta que “s’hi s’hagués fet el Govern de concentració -tal i com proposà Més- haurien estat 360.000 euros més 38.900 euros més”. A més explica que “també per constatar una realitat, 135.000 euros a l’any de retribucions a càrrecs polítics és una quantitat inferior a altres pobles amb un pressupost de 4,5 milions d’euros com tenim a Porreres. Per tant, amb un pressupost municipal que destina 1.620.045 € a despeses de personal, consider que no és una quantitat desorbitada”. I afegeix que “aquestes retribucions són per gent que farà feina per gestionar les diferents àrees de govern. És un increment que des del 2008 no s’havien pujat aquestes retribucions”.

MÉS, durant el Ple, també posà damunt la taula la necessitat de comptar amb un informe de l’interventor sobre la possible incompatibilitat del regidor del PP, Joan Obrador.

A més d’això al llarg del ple es va parlar de les comissions com les de la ràdio que presidirà la periodista d’IB3 Ràdio, Maria Tomàs, o la de Memòria Històrica que tornarà a presidir l’expedidor socialista Miquel Àngel Veny. La comissió del Museu i fons històric desapareix.

La periodicitat dels plens, un cada dos mesos, també la plantejà Més per Porreres i va esgrimir una petició del PP el 2019 per a reclamar plens cada mes. Aquí, la portaveu del PP, Maria Agnès Sampol, va intervenir per assenyalar que el seu partit ha canviat d’opinió sobre aquest punt. I la batlessa, Mora, va dir que “el fet d’haver de compartir la secretària i l’interventor amb altres ajuntaments impossibilita poder celebrar plens cada mes”.

Podeu visualitzar l’hora que va durar el ple aquí, a la gravació de Porreres TV. A partir del minut 44 es parla de les dedicacions exclusives.

A més, després de publicar aquest article la polèmica s’ha traslladat a les xarxes. Aquí ho podeu veure.

Back To Top