Skip to content
ActualitatSineu

Sineu ja té Much de Reig i Muca pel proper bienni

Nous mucs

Segons informa la revista Díngola, el poble de Sineu, ja ha elegit els dos joves que han d’interpretar els desitjats papers de Much de Reig i Muca durant la coneguda neofesta sineuera. De les tres colles candidates en sortiren elegits Biel Passola i Àgueda Milona.

Les Eleccions Muquicipals són l’eina elegida per a triar el jove i la jove que interpreten aquests animals mitològics de la llegenda sineuera. Les eleccions es celebraren a la plaça del Fossar, i allà, un cop coneguts els resultats i la tria feta pels votants, els portadors de les figures mucals els darrers anys, mercats per la pandèmia, Llorenç Ferriol i Neus Ribot, foren els encarregats de passar el relleu i les màscares dels animals als dos nous mucs. L’edició de la festa d’aquest any serà la del XX aniversari.

Elegits els mucs, després, es realitzaren els Jocs Florals, una sèrie de proves que serveixen per discernir qui representa la resta de papers de l’auca mucal.

Durant l’acte es pogueren veure dues ‘ànimes’ (alma maters) de la festa sonant flabiol i xeremies amb un neoflabiol de plàstic de color rosa Much, com ja es coneix el rosa sineuer.

La data de celebració de la festa ja és de tots coneguda. Aquest digital ha optat per obviar-la per no contribuir a la massificació de la festa.

mucs
Les imatges de l’elecció dels nous Much i Muca són de Dingola.net.
Back To Top