Skip to content
ActualitatDestacatPorreres

Porreres tendrà un aparcament dissuasiu de 3.000 metres a la ronda Estació

L’Ajuntament de Porreres ha signat un conveni amb el propietari d’un solar de 3.000 metres quadrats per tal que pugui ser destinat a aparcament públic. El terreny és urbà i està ubicat a la ronda Estació.

El regidor de l’Ajuntament de Porreres, Jaume Martorell, explica que el propietari, a canvi de cedir el solar, s’estalviarà el pagament de l’IBI. L’acord és per un any prorrogable. “El podrem prorrogar fins que l’Ajuntament de Porreres hagi aprovat les normes subsidiàries i el propietari vulgui urbanitzar el solar”, informa Martorell.

Els tècnics municipals visitaran el solar per calcular quants aparcaments podrà acollir l’espai i de quina manera els delimitarà, atès que no estarà asfaltat. L’Ajuntament netejarà el solar i el posarà en condicions. “Hi tirarem algun material per evitar que quan plogui hi hagi fang”, explica.

Així mateix, cal destacar que l’accés i la sortida no pot ser per la zona de sa Ronda, ja que pertany al Consell de Mallorca i per motius de seguretat no dona permís. Per això, es farà l’accés i la sortida pels carrers Binerbo, Sol o Jaume I.

Aquest aparcament dissuasiu ha de servir per solucionar problemes d’aparcament que són una constant a aquesta zona com ara l’ús de la ronda per deixar-hi camions, furgonetes grosses o tractors. Per solucionar-ho “tenim pensat reservar un espai per aquest tipus de vehicles dins l’aparcament”.

Per altra banda, també ha de contribuir a millorar i regular l’aparcament a la zona del bar-restaurant es Molí d’en Negre. “És un punt conflictiu perquè la gent hi aparca com pot i hi ha un poc de caos. Esperem que la gent que ara aparca a aquest espai s’acostumi a fer ús del nou aparcament i es reguli aquesta zona”, explica Martorell.

El nou aparcament també ha de servir per a millorar aquesta zona.
Back To Top