Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Sa Porgadora de Sineu, una eina imprescindible per a l’agricultura ecològica del Pla

porgadora

La manca d’un servei per a netejar el gra ecològic i de varietats locals a les Illes va dur a l’Associació de Varietats Locals a posar en marxa un projecte pilot per a la innovació del servei de gestió i neteja de gra existent. Això els va dur a crear un nou espai per a les varietats locals i ecològiques i per a la millora de la qualitat del gra.

Ara, a partir de dilluns dia tres de juliol, es començarà a realitzar el servei de porgat a la Cooperativa Agrícola de Sineu, del Camp Mallorquí. L’Associació de Varietat Locals n’és l’encarregada de la gestió, per tal que el projecte funcioni bé i els usuaris del servei quedin satisfets.

Avui l’increment de la demanda de farines de varietats locals i ecològiques per a la panificació, ha fet que els pagesos i fariners es vegin amb dificultats per tal d’obtenir cereals seleccionats per a consum. Fou aquest un dels principals motius de la posada en marxa d’aquest projecte que ara ja s’ha consolidat i té una forta demanda en el sector.

El pagès es trobava amb dificultats per obtenir un gra per a sembra o per a consum humà. El minifundisme i la utilització de la mateixa maquinària de sembra i recol·lecció de gra per a diferents finques, havia provocat i provoca la mescla de diferents espècies de gra en detriment de la conservació de les varietats en la seva puresa.

El servei de porgat consisteix en la neteja de gra (cereals i llegums) de varietats locals, varietats foranes, en convencional i en ecològic. Tots els interessats/des en porgar cereals i llegums poden demanar cita prèvia a través del correu saporgadora@gmail.com o al telèfon 693 066 858.

Sa Porgadora es troba a la Cooperativa Agrícola de Sineu (Camp Mallorquí Fruits), al Carrer Carril, 21, Sineu.

porgadora
Back To Top