Skip to content
ActualitatAlgaidaCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPorreresSant JoanSanta EugeniaSineu

Alguns pobles del Pla de Mallorca se sumen al Dia de l’Orgull LGTBI

Avui dimecres, dia 28 de juny, és el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Arreu del món es duen a terme diverses manifestacions i accions reivindicatives per donar visibilitat a aquesta diada.

Alguns pobles del Pla de Mallorca no viuen aliens a aquesta jornada i també duen accions per commemorar aquesta diada. La majoria se n’han fet ressò i han publicat a les seves xarxes socials imatges i missatges de suport al col·lectiu LGTBI.

Així, a Algaida la batlessa i gairebé tots els regidors i regidores han posat a la balconada de la Casa de la Vila mostrant la bandera de l’arc de Sant Martí representativa d’aquesta lluita. Així mateix, aquests dies la il·luminació de la façana de la Casa de la Vila mostra també els diferents colors de la causa. En aquest municipi el Casal de Joves també fa ben visible aquesta celebració a les seves xarxes socials.

El mateix han fet a l’Ajuntament de Lloret on els regidors i regidores han posat també amb la bandera multicolor que llueix al balcó de la Casa de la Vila. També n’han fet difusió a les xarxes socials municipals.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Sant Joan ha publicat al seu compte d’instagram un cartell reivindicatiu amb el lema “Som la lluita resilent: ni una passa enrere”. A l’entrada publiquen un fragment d’una carta de la mare d’una nina trans publicada al Diario de Mallorca que diu: No oblideu que ara més que mai, donat el nou panorama polític, és urgent l’esperit crític, és urgent aquesta reivindicació… Ara que la desinformació, els ‘bulos’, les fakenews i, sobretot, la deliberada negació institucional d’aquest diversitat per part de qui ostenta al poder, pot significar un retrocés en el guanys de drets i llibertats. Lluitem plegats i plegades per a que no es faci ni una passa enrere i puguem avançar cap el triomf de la convivència.”

Per la seva banda, l’Ajuntament de Sineu ha modificat el logotip de les seves xarxes socials i ha posat el fons amb la bandera de l’arc de Sant Martí. Així mateix, la Biblioteca Municipal d’aquest municipi ha dut a terme aquest més diferents accions pedagògiques sobre la diversitat.

L’Ajuntament de Montuïri també llueix a la seva façana la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí en mostra de suport al col·lectiu. La bandera s’hi ha penjat per primer cop.

L’Ajuntament de Llubí, per la seva banda, també ha penjat la bandera i amb un hashtag reivindicatiu ha criticat la decisió de PP-VOX de no penjar la bandera reivindicativa al Parlament de les Illes Balears.

A Maria de la Salut també han penjat la multicolor i a xarxes socials el missatge “Maria segueix lluitant pels drets de totes les persones i tots els col.lectius, i avui toca al col·lectiu LGTBI” amb #estimaquivulguis #estimacomvulguis

lgtbiPorreres

L’Ajuntament de Porreres també s’ha sumat a la reivindicació del dia de l’Orgull amb els colors de l’arc de Sant Martí a les seves xarxes socials.

A l’Ajuntament de Costitx també penjaren la bandera en motiu del dia de l’Orgull.

santa eugènia

A la Sala de Santa Eugènia el matí penjaren la bandera i el vespre il·luminaren la façana amb els colors de l’arc de Sant Martí.

L’Associació de Premsa Forana també ha reivindicat la igualtat a les seves xarxes socials.

Cal recordar que l’Associació Ben Amics ha convocat la manifestació per avui, dia 28 de maig, a les 18.00h a Palma. La concentració serà al passeig d’es Born.

Back To Top