Skip to content
ActualitatLlubiMontuïri

Ca na Catalina i en Joan, una casa a Llubí dels TEd’Arquitectes, finalista dels Premis FAD

Ca na Catalina i en Joan, Llubí.

Els arquitectes montuïrers de TEd’Arquitectes (Ted’A), Irene Pérez i Jaume Mayol, tornen a ser finalistes dels Premis FAD d’Arquitectura 2023. En aquest cas és una casa construïda recentment a Llubí. Ca na Catalina i en Joan és un dels nous habitatges construïts al carrer Born. Una nova zona urbanitzada ubicada en un dels laterals del poble, entre les carreteres de Santa Margalida i de sa Pobla.

El jurat d’aquests prestigiosos guardons catalans ha assenyalat sobre la casa de Llubí que “es valora la integració de tècniques per resoldre tant els requeriments bioclimàtics com el procés constructiu a partir d’una estratègia modular. Es destaca la resolució programàtica que s’adequa a les diferents situacions de qui resideix a l’habitatge. I, també, la manera en la qual els seus imaginaris i desitjos s’han integrat amb les referències de la història de l’arquitectura clàssica. Cal posar en relleu la gran feina efectuada amb materials de la zona, els pilars i els aplacats de façana de marès, entre d’altres, que s’han treballat a consciència a cada cantonada, a cada frontal i a cada juntura. L’interior, format a partir d’una seqüència d’espais de diferents altures, amb el pati central, permet generar entorns frescos i acollidors”.

Els arquitectes montuïrers no s’aturen de col·locar les seves obres entre els finalistes d’aquests i altres premis d’arreu de l’Estat i d’àmbit internacional. L’any passat ja foren finalistes al premi internacional amb la proposta Enclosure. Pavilion at the Utzon Center realitzat a Aalborg, Dinamarca. I, per exemple, al 2018 guanyaren el premi d’opinió en interiorisme per uns habitatges a Can Picafort i l’internacional també d’opinió per l’escola construïda a Orsonnens a Suïssa.

Irene i jaume
Irene Pérez i Jaume Mayol.

Així, en l’edició d’aquest any, la número 65, els TEd’A tornen ser finalistes d’entre les 458 obres presentades al guardó d’Arquitectura i Interiorisme. El jurat n’ha escollit 22 projectes finalistes.

A més de la casa de Llubí les Balears compten amb una altre finalista, és el cas de les Cases de Terra. Un conjunt de 43 habitatges socials situats a Eivissa. El projecte, encarregat per l’IBAVI, ha estat el·laborat pels arquitectes Marta Peris i José Toral.

Per conèixer els guanyadors caldrà esperar fins a l’octubre, moment en el qual s’entregaran els premis.

Aquest edifici de Llubí, però no sols opta a aquest guardó. Jaume Mayol explica que “estam molt satisfets i gratament sorpresos de la repercussió d’aquest edifici”. I assenyala que de moment ha estat seleccionada en els Premis Enor però no en són finalistes. I després són finalistes dels Premis d’Arquitectura de Mallorca 2020-2022. De la Bienal Espanyola Arquitectura i Urbanisme i finalista dels Premis BigMat (premis a nivell internacional). Tot això a més del ja esmentat FAD.

Back To Top