Skip to content
ActualitatMontuïri

S’apaga el llum de l’empresari montuïrer Gabriel Sampol Mayol, president del Grup Sampol

Gabriel Sampol

El president del Grup Sampol, Gabriel Sampol Mayol, s’ha mort a 87 anys, segons ha informat, a Europa Press, el grup aquest dilluns en una nota de premsa en què remarca que la seva mort ha causat un gran dolor a tot el sector empresarial en tractar-se d’un dels empresaris més estimats i rellevant de les Balears.

Sampol va néixer el 1936 a Montuïri i heretà el negoci familiar iniciat pel seu pare Pep Sampol Arbona just dos anys abans de néixer Gabriel, el 1934. Gabriel va dedicar tota la seva vida professional a l’empresa familiar, i l’ha situada al lloc que ocupa ara mateix, convertint-la en una de les principals multinacionals dedicades al sector energètic.

El grup té presència a Espanya, Itàlia, Mèxic, República Dominicana, Jamaica, Panamà, Colòmbia, Puerto Rico, Hondures, Aruba, el Perú, el Canadà i Cap Verd, al llarg de les seves més de 88 anys d’història ha desenvolupat projectes internacionals en 22 països i quatre continents.

Dels molts guardons i premis rebuts en reconeixement de la seva trajectòria, el juliol de 2011, Sampol va rebre la medalla del Mèrit al Treball, destacant el seu esperit emprenedor i la seva dedicació absoluta al treball.

En el comunicat el grup remarca que l’empresari ha estat “un exemple a seguir, un optimista empedreït, inassequible al desànim i gaudia de la vida a màxim”. “A més de ser un incansable treballador, intel·ligent i un gran lluitador. Se n’ha anat feliç, sense dolor, al costat de l’amor de la seva vida, la seva esposa, Paz, els seus fills i nets”.

Sampol al llarg de tots aquests anys tot i viure a Ciutat ha mantingut un estret contacte amb el seu poble natal de Montuïri. Era habitual poder-lo veure a totes i cada una de les festes del poble i mantenia el contacte amb la vila amb els seus amics i com a subscriptor de la revista local Bona Pau. Sampol va ser l’encarregat de fer el pregó de les festes de Sant Bartomeu de 2004.

Si us interessa conèixer més detalls de la seva vida aquí hi ha un interessant entrevista feta fa uns mesos.

Back To Top