Skip to content
ActualitatEsportsPorreres

Repte assolit: Xamena puja 176 vegades a Monti-sion per l’ELA Balears

Bernat Xavier Xamena ha superat el repte “Un Kilian per l’ELA 2 x Everesting”, és a dir, l’equivalent a fer dos ascensos a l’Everest però al puig del seu poble natal, Porreres. Al final ha hagut de pujar 176 vegades per assolir els 17698 metres d’ascens per un total de 603 kilòmetres. El repte començà dissabte abans de les sis de la matinada i ha acabat avui, dilluns, a les 12.00h.

Tot plegat, ha estat un repte solidari per donar visibilitat i col·laborar amb l’associació ELA Balears, les persones que pateixen aquesta malaltia i les seves famílies. En total, s’han recaptat 1.700€ durant aquest passat cap de setmana. Cal recordar que es poden fer donacions amb un codi Bizum (02186) o també es pot fer per transferència bancària (IBAN: CC ES57 2100 8634 2902 0002 1004).

Pel que fa al repte, Xamena ha explicat que s’ha allargat perquè dissabte patí un cop de calor i es va haver d’aturar a descansar i sense saber si podria continuar. “Per sort em vaig recuperar bé i després d’aquest ensurt vaig poder seguir i acabar aquest repte sense més problemes”, ha explicat Xamena. L’esportista ha dit que “és un repte que ha de servir per fer veure que s’han de superar els mals moments” i ha apuntat que “col·laborar amb la lluita de l’ELA ja s’ho paga perquè quan vaig conèixer aquesta malaltia em va tocar molt el cor i sempre que puc els donaré una mà”.

Durant les més de 48 hores que ha durat la prova descansos inclosos, Xamena ha tengut el suport de la família, coneguts, curiosos i de l’associació ELA Balears. Xamena no ha estat tot sol en el decurs de les pujades, ja que molts companys de grup i altres ciclistes l’han acompanyat durant aquest repte. A la simbòlica meta l’han esperat també la batlessa de Porreres, Xisca Mora i el regidor Antoni Sastre.

La presidenta de l’associació ELA Balears, Cati Rigo, ha agraït el repte fet per Xamena a qui ha agraït novament la seva predisposició a col·laborar sempre amb l’associació que presideix. Cal recordar que en la roda de premsa de presentació del repte explicà que “feim feina per intentar atendre totes les famílies, no deixar ningú en llista d’espera per cap dels nostres serveis, millorar la qualitat de vida, ampliar cartera de productes, un 33 % de discapacitat en el moment del diagnòstic i també agilitzar tràmits de discapacitat i dependència perquè moltes vegades la burocràcia va lenta i la malaltia va molt ràpid”. A llarg termini ha apuntat, però que “a la llarga ens agradaria baixar la barrera, que l’associació no tengués sentit perquè voldrà dir que és una malaltia que té cura i que l’administració pot donar resposta a totes les necessitats, però fins que no arribi aquest moment seguirem lluitant”.

Back To Top