Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresReportatgesSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Un capficó al Pla de Mallorca

piscina

La principal característica del Pla de Mallorca és, ja ho sabeu, que no hi ha cap platja. Antany els safaretjos eren el punt de trobada dels infants per a refrescar-se durant les assolellades de l’estiu.

Fou a partir dels anys 90 del segle passat quan els Ajuntaments van començar a fer piscines municipals. Abans de formar part dels equipmanets municipals foren establiments privats, bars o restaurants els primers en tenir piscines i oferir serveis de natació als més menuts. Ara no cal anomenar-los però segur que a cada poble tothom recorda aquell establiment pioner en oferir aquest servei als veïns i clients.

Ara, tots i cada un dels pobles del Pla té la seva piscina. Porreres és l’únic municipi on aquesta instal·lació és coberta i, per tant, s’utilitza de cap a cap d’any.

A la resta de municipis ha estat a partir d’aquest mes de juny quan les piscines han començat a obrir les portes. Romandran obertes, majoritàriament, fins al setembre. Algunes tanquen els migdies, altres no.

A molts municipis, a més de la natació lliure, s’organitzen cursos de natació tant per infants com adults o classes de gimnàstica per a majors. A més algunes escoles d’estiu empren aquestes instal·lacions com a complement d’aquest servei que facilita la conciliació familiar durant els mesos on els infants no tenen escola. A altres municipis, no a tots s’hi afegeix, un o dos dies a la setmana, el servei de biblioteca municipal acostant d’aquesta manera la lectura als infants i usuaris de les piscines.

PREUS

Nedar al Pla, surt més econòmic que fer-ho a vorera de mar. No cal anar-hi amb cotxe, no és necessari tenir-hi una segona residència o llogar-la. No, a les piscines del Pla es pot nedar per un o dos euros al dia. A més es poden fer bons per a tot el mes que encara surten més econòmics. En la majoria dels casos els Ajuntaments també ofereixen un preu per a residents i un altre per a forans.

A més alguns municipis ofereixen preus especials per a diferents edats. En molts casos els menors de tres anys no paguen per nedar a la piscina. En altres fan preus reduïts pels joves o persones majors.

Un dels reptes que tenen sobre la taula els Ajuntaments del Pla és el manteniment d’aquestes instal·lacions, és per això que en tots els casos s’ha optat per cedir la gestió a una empresa. Sigui l’encarregada del bar o restaurant adjunt a les instal·lacions esportives o bé a altres empreses de serveis. Així són aquestes les que se’n cuiden d’organitzar els cursos de natació, del manteniment i bon funcionament o d’un dels temes més difícils aconseguir els socorristes per a poder mantenir la piscina oberta cada dia de l’estiu.

Preus Llubí
Preus de la piscina de Llubí.
piscina vilafranca
Vilafranca.
Back To Top