Skip to content
ActualitatPoliticaVilafranca

El batle de Vilafranca fulmina la comissió informativa en el primer ple de legislatura

El batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló, manté la celebració de quatre plens ordinaris a l’any, és a dir, un cada tres mesos i a més ha decidit eliminar les comissions informatives. Aquestes reunions són les trobades prèvies als plens en el decurs de les quals es dona la informació als regidors de l’oposició perquè aquests puguin aclarir dubtes.

L’Assemblea per Vilafranca (AV), únic partit a l’oposició amb cinc regidors pels sis de l’equip de govern del PxP (Partit pel Poble), reclamà en el primer ple de la legislatura la celebració dels plens ordinaris més assíduament. El portaveu de l’assemblea, Joan Nicolau, lamenta que la primera iniciativa que empren el batle sigui “retallar la participació de l’oposició i el dret a la informació”. Nicolau, de fet, recorda que en el ple de constitució “li vaig demanar precisament més transparència, més informació, plenaris més sovint i li vaig recordar que l’Ajuntament no és un lloc d’amiguisme i de tractes de favor”. Nicolau explica que “es veu que això no li va agradar i no només no ens ha posat més plens sinó que ens ha llevat les reunions informatives”.

Nicolau apunta que “hi ha moltes preguntes i dubtes que es poden aclarir abans del ple i és per això que no entenem que llevin les comissions informatives”.

Consultat per aquest digital, el batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló, ha explicat que l’oposició “rebrà la informació per correu electrònic i si volen saber res que venguin a xerrar amb la secretària i els informarà”.

Segons va dir la secretària municipal en el ple, els municipis de menys de cinc mil habitants no estan obligats a fer comissions informatives.

Tot i això, Nicolau ha lamentat aquesta retallada: “No vol donar informació, pensa que quan manco sap la gent millor per ells i així va tot i nosaltres mirarem de donar llum a aquesta manca de transparència”.

Back To Top