Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

La Mancomunitat del Pla llança una enquesta d’Igualtat a la comarca

La Mancomunitat Pla de Mallorca ha posat en marxa el disseny del Pla Estratègic Participatiu d’Igualtat (PEPI). Amb la creació d’aquest Pla es volen assolir objectius i accions específiques per fer efectiu el principi d’igualtat entre dones i homes a tots els municipis de la Mancomunitat. Per aquest motiu, entre altres fases, ha posat en marxa una enquesta per copsar l’opinió de la ciutadans de la comarca.

Per aquest motiu la Mancomunitat ja fa temps que ve treballant en aquest sentit. Així s’han duit a terme dues formacions més en prevenció de violències masclistes per al personal que treballa als ajuntaments i a la Mancomunitat. I també hem de recordar que els 14 municipis del Pla acordaren cedir les competències en promoció de la Igualtat i la lluita contra la violència de gènere a la Mancomunitat.

Al llarg d’aquest procés s’han fet enquestes adaptades als diversos col·lectius, associacions i entitats a les quals van destinades. El mes de febrer es va començar amb l’elaboració i difusió de les enquestes, que s’han enviat a associacions feministes, membres de la comissió d’Igualtat del PEPI, a la Fundació Mater, Càritas, infermeres gestores, escoles, IES, Amipas, clubs esportius i associacions diverses.
A més es va fer feina per poder recollir les opinions del col·lectiu de persones majors amb visites als tallers de memòria que es duen a terme als municipis de la Mancomunitat (Costitx, Maria, Sant Joan, Santa Eugènia i Algaida). També es van fer reunions amb dones migrants a Sineu, Vilafranca i Montuïri amb el suport dels Serveis Socials de la Mancomunitat.

Ara, fins al proper diumenge dia 25 de juny, la Mancomunitat del Pla ha posat en marxa un qüestionari que pretén recollir l’opinió en matèria d’igualtat, dels veïns dels diferents municipis del Pla.

Per enriquir i aportar al diagnòstic d’Igualtat del Pla i per a obtenir encara una visió més plural des de la institució supramunicipal es demana que participis de l’enquesta.

Back To Top