Skip to content
ActualitatSencelles

La creu de sa Cometa de Sencelles serà restaurada després que un cotxe l’envestís

Un vehicle, per accident, envestí la creu de sa Cometa de Sencelles. Un monument ubicat enmig de la via a l’entrada del poble arribant per la carretera de Ciutat i que, ara suara, pateix l’envestida dels vehicles.

Jordi Llabrés, cronista de la vila, ha assenyalat que avui mateix els tècnics de Patrimoni del Consell ja començaran les tasques de restauració de la creu. Diumenge de matí a primera hora un vehicle envestí la creu i l’esbucà per complet. El conductor del vehicle, un veí de la vila, sembla que es va dormir i va donar negatiu en totes les proves que se li feren. Tant ell com la seva família en tot moment es responsabilitzaren de la feta i tot apunta que va ser degut a un accident per adormir-se al volant.

El departament de Patrimoni ara es posarà a restaurar, de nou, aquesta creu. Recordem que fa uns anys un camió ja l’esbucà.

restauració creu sa cometa
Imatge de la creu durant la darrera restauració després que un camió l’esbucàs.

Segons explica Llabrés, aquesta creu forma part de les sis que hi ha arreu del municipi i és una de les quatre que hi ha dins en el nucli urbà de Sencelles. Pel que fa a la datació de la creu, el cronista explica que cal remuntar-nos fins al 1746 que és quan trobam la primera datació i sembla que hi ha elements com la base de la columna que podrien datar d’aquella època. També se sap que el 1901 ja es va refer la creu i que cent anys després, el 2001 va caure per una forta bufada de vent.

Ara, un cop s’hagi restaurat s’haurà de posar damunt la taula si la creu es refà en el mateix indret o s’opta, com s’ha fet a altres pobles, per cercar-li una ubicació menys exposada al pas de vehicles.

creu sa cometa sencelles
Imatge de la part superior de la creu després de l’accident.

Back To Top