Skip to content
EntrevistesVilafranca

Joan Rosselló: “A l’institut va ser on em vaig prendre els estudis seriosament i vaig socialitzar amb nous grups de gent”

En el cicle “Referents dels IES Porreres i IES Sineu”, avui entrevistam a Joan Rosselló (Vilafranca, 1997). Després de ser la millor nota de selectivitat, va cursar el batxillerat científic, llavors va anar a viure a Londres on va estudiar Enginyeria Civil a l’Imperial College London on la carrera i màster van durar 4 anys (2015-2019). Del 2019-2021 va fer feina d’enginyer estructural en una empresa de Londres que es diu Walsh. El 2021-2022 va fer un segon màster, aquest cop sobre Data Science & Machine Learning (ciència de dades i aprenentatge automàtic). Actualment, treballa de Data Scientist (científic de dades) en una consultoria d’intel·ligència artificial que es diu Deeper Insights, també amb base a Londres.

– Quins anys vàreu estar a l’IES Porreres i quins records en teniu?

Del 2009 al 2013. Tenc molts bons records, crec que és l’etapa on em van impactar més els professors que vaig tenir, ja que la majoria eren molt propers i va ser quan em vaig començar a prendre els estudis seriosament. També va ser la primera vegada que em vaig socialitzar amb nous grups de gent i vaig fer noves amistats, amb algunes de les quals encara estic en contacte.

– Vàreu ser l’alumne amb més alta nota de selectivitat, quin record en teniu ara d’aquella fita? Com ho vàreu viure i què va suposar de cara al futur?

La veritat és que cursar la selectivitat i la nota que vaig treure no em va impactar molt a mi personalment, perquè ja tenia una oferta per anar a la universitat de Londres, així que la fase estressant per a mi van ser les entrevistes per entrar en aquella universitat – que té un procés de selecció bastant dur -, treure’m els nivells d’anglès necessaris i aconseguir la nota de batxillerat que em demanaven. Quan va arribar la selectivitat, jo ja estava bastant tranquil perquè ja sabia la carrera que faria i a on, simplement la vaig fer més com a pla B – potser per això em va anar tan bé. Encara que la selectivitat personalment no em facilités res en la meva vida acadèmica posterior, soc conscient que si m’hagués quedat a estudiar a Espanya, sí que m’hauria ajudat en temes d’admissions i beques.

– Quina carrera heu estudiat?

Enginyeria civil (ponts i camins) amb màster en enginyeria estructural, i un segon màster en ciència de dades i aprenentatge automàtic.

– Sabíeu quina carrera volíeu fer en començar a l’IES o vos varen orientar?

No tenia ni idea de quina carrera volia fer fins a Nadal de 2n de batxillerat quan va ser hora de postular a les universitats angleses, i fins i tot a l’hora de postular tampoc n’estava massa segur, així que em vaig decantar per una carrera que tenia moltes sortides en l’àmbit laboral tècnic, el que crec que va ser bona decisió, perquè posteriorment m’ha facilitat molt la transició cap al món de tech i la intel·ligència artificial.

– Ens pot contar si ha aconseguit fer feina del que has estudiat? Com és la vida i la feina a Londres?

Efectivament, des del principi he pogut fer feina del que he estudiat. Durant els anys a l’Imperial College cada estiu feia pràctiques de recerca pagades dins el departament d’enginyeria de sistemes. De seguida que em vaig graduar vaig trobar feina d’enginyer civil molt fàcilment, i després del segon màster també he aconseguit trobar una bona feina dins el món de tech, encara que els processos d’aplicació i entrevistes han sigut molt més competitius. Inicialment, em vaig mudar a Londres perquè la universitat tenia molt bona reputació, i des de llavors ja he fet amistats aquí i he estat molt feliç, hi ha moltes oportunitats de feina, es paga molt bé, hi ha molta diversitat, la gent és amable, etc. Però és veritat que el fet d’haver cursat la carrera universitària aquí va fer que el procés d’adaptació fos més fàcil i em va posar en contacte amb moltes altres persones com jo, que venien d’altres països. M’agrada viure aquí, però no crec que m’agradaria viure en una altra ciutat d’Anglaterra que no fos Londres. En aquest cas, preferiria altres ciutats d’Espanya o altres països.

Ens deis una frase per acabar de convèncer algun alumne actual de l’IES que vulgui estudiar el mateix que vós?

Quan jo vaig estudiar la carrera, a diferència d’altres països, enginyeria civil no era gens popular a Espanya, però he vist que últimament la nota d’accés ha pujat molt, i deu ser perquè la gent es comença a adonar que és polifacètic i interdisciplinari que és com a carrera, la gran quantitat d’habilitats transferibles que ensenya, i les diferents portes professionals que obri. En el cas de ciència de dades, no fa falta la recomani perquè les oportunitats de treball parlen per si mateixes, és un àmbit d’estudi essencial pel futur i cada vegada serà més popular i més demandat, com aprendre anglès era fa 10 anys.

Back To Top