Skip to content
PoliticaPorreres

Xisca Mora (El Pi) proclamada batlessa amb el suport del PP i els retrets de MÉS per Porreres

Xisca Mora ha estat proclamada avui batlessa de Porreres amb els quatre vots del seu partit (El Pi) i els quatre del PP mentre que els cinc de MÉS per Mallorca hi han votat en contra.

Hi havia molta expectació per seguir la posada en escena del nou pacte de govern entre els regionalistes i els conservadors que farà que aquest mandant el municipi tengui dues batlesses per primera vegada a la història. Amb l’acord el PP torna al govern municipal 24 anys i sis legislatures després de perdre’l amb el pacte de 1999 d’UM i el PSM.

El ple ha estat marca per la justificació del pacte per part de Mora i de la que serà batlessa el darrer any i quatre mesos de mandat, Maria Agnès Sampol i pels retrets del candidat de MÉS per Porreres, Sebastià Lliteres.

Així, el candidat dels ecosobiranistes, ha defensat el projecte de govern de concentració, “un projecte integrador i valent. Un govern d’unitat que mostraria la voluntat de tothom de fer feina en positiu per Porreres, deixant de banda diferències”. Ha afegit que “respectam la decisió de Pi i PP, però ens sap greu no haver pogut posar altres propostes damunt la taula”. Més concretament s’ha referit al fet de no haver-se pogut reunir amb el Pi per explorar altres vies. Lliteres ha lamentat que després de la negativa dels dos partits, “l’endemà ja presentassin el seu pacte fet”.

Des del PP, Maria Agnès Sampol, ha afirmat que “avui es constituiran tots els ajuntaments i reflectiran la realitat i les voluntats dels ciutadans”. “Els 741 vots que aconseguírem ens encoratjaren a aconseguir un acord de govern que representa al 60 % dels porrerencs”, ha apuntat. “Serà un mandant coherent, estable i sobirà” i ha anunciat que “farem feina defensant les tradicions, la cultura i la llengua”.

En la seva intervenció, la que serà batlessa de Porreres fins al mes de març de 2026, Xisca Mora, ha declarat que “l’equilibri de forces sorgides de les eleccions han fet imprescindible tenir un plus de responsabilitat per aconseguir estabilitat per donar respostes sòlides i amb més recorregut”. Així mateix, ha afegit que el pacte “és un símbol d’entesa entre veïnats que pensen diferent, però que es respecten perquè hem hagut de compartir i arribar a punts de trobada”.

Catalina Trobat, primera dona regidora de l’Ajuntament de Porreres pel PSM fa 40 anys amb la seva filla, Marta Escoda Trobat, des d’avui nova regidora de MÉS per Porreres.
Joan Sastre, ex jugador del RCD Mallorca ara al PAOK de Salónica, ha seguit el ple en què el seu germà Toni repeteix com a regidor d’el Pi.
Back To Top