Skip to content
MontuïriPolitica

Paula Amengual, de Més, primera batlessa de la història de Montuïri

La datació més antiga d’un batle a Montuïri és la de Pere Ponç el 1305. De llavors ençà cap dona havia assumit la batlia del municipi. Així, Paula Amengual s’ha convertit en la primera batlessa de la història de Montuïri. Ho fa amb representació de Més per Montuïri i amb el suport dels dos regidors socialistes.

L’acord de govern signat entre les dues formacions que han duit les regnes de la Sala els darrers vuit anys ha servit per deixar fora a la batlia la llista més votada, la de la candidata del PP, Maria Elena Jaume, que restarà a l’oposició amb els seus cinc regidors.

Amengual va voler agrair la feina feta pel batle sortint, Joan Verger, que no s’ha tornat a presentar per Més després de vuit anys de govern. Amengual en el seu discurs també va tenir paraules de record per a les primeres dones que obrien el camí de la política municipal. Una fita que tot just s’aconseguí en iniciar la democràcia a finals dels anys setanta.

En aquest cas hem d’assenyalar que durant aquest mandat 2023-2027 dels 11 regidors que hi haurà a l’Ajuntament de Montuïri sis seran dones i cinc homes.

El seu soci de govern, el socialista Toni Miralles, recordà la feina feta aquest darrer mandat i apostar continuar treballant de valent per millorar el municipi. Recordem que Miralles, segons el pacte signat, té previst agafar la vara de batle a partir del desembre de 2025.

Per la seva banda la portaveu del PP, Maria Elena Jaume va recordar que la seva formació havia estat la més votada i també posà la seva disposició per a tirar endavant les millores pel municipi.

Back To Top