Skip to content
ActualitatAlgaidaLloret de VistalegreMontuïriPorreresSant JoanSineu

Canvis als itineraris dels busos al Pla de Mallorca

bus montuïri

La Conselleria de Mobilitat del Govern i més concretament la gerència del Transport de les Illes Balears, TIB, a anunciat una sèrie de canvis en algunes línies del transport terrestre del Pla de Mallorca. Serà a partir del dilluns 19 de juny, quan es posi en marxa un important conjunt de canvis que afecten distintes línies del TIB que operen a la comarca.

Per un costat la línia Palma-Porreres allarga el seu recorregut fins a Campos, un punt important d’intercanvi amb molts de pobles del sud de l’illa. Així la Línia 403 (Porreres – Palma) vol facilitar un enllaç directe entre Campos i els nuclis de Porreres, Montuïri i Algaida. Així es dotarà la línia amb una freqüència de pas regular d’1 hora i 15 minuts per sentit. D’aquesta manera es recupera un trajecte molt utilitzat per aquests tres pobles del Pla en els mesos d’estiu per a poder accedir fins a la Colònia de Sant Jordi. A més Campos hi passen les línies 501 (Manacor – Campos – Palma), A51 (Aeroport), 515 (Cala d’Or), 516 (Cala Figuera), 517 (ses Salines-Colònia) i 518 (sa Ràpita). Aquesta nova configuració de la línia 403, amb final a Campos, permet substituir el servei de la línia 502, concentrant-se tota l’oferta d’horaris entre Porreres i Palma via Montuïri i Algaida, i possibilitant-se la connexió entre Porreres i Llucmajor mitjançant transbord a Campos (entre les línies 403 i 501).

Una línia que escurça el seu itinerari és la 432 (que substitueix l’actual 402, entre Sineu, Algaida i Palma). Així, ara sols serà entre Algaida i Sineu. Serà amb connexió horària planificada a la parada de ses Escoles d’Algaida amb la línia 403. Segons el Govern aquest enllaç coordinat permetrà incrementar l’oferta horària de l’eix Algaida – Pina – Lloret – Sineu (de 7 a 12/13 serveis diaris per sentit), que passarà a gaudir de la mateixa freqüència de pas que la línia 403, és a dir, una circulació per sentit cada hora i 15 minuts.

Finalment, la línia 417 (Porreres – Manacor) es perllonga fins a Son Carrió i s’augmenta l’oferta horària actual, passant de 4 a 7 circulacions diàries per sentit (incorporant servei també els caps de setmana). A més, la connexió entre Son Carrió i Manacor deixarà de prestar-se amb un taxi a la demanda, per passar a operar-se de manera regular amb el bus de la línia 417.

A més cal recordar que, el passat 5 de juny, la línia 442 (entre Sineu i Sant Joan) va prolongar el seu itinerari fins a Vilafranca, facilitant d’aquesta manera la connexió entre Sant Joan i l’eix de transport públic Palma – Manacor – costa de llevant, a través d’enllaços a Vilafranca de la línia 442 amb les línies 401 (Cala Millor – Manacor – Palma), 417 (Porreres – Manacor) i A42 (Cala Bona – Aeroport). A més, també es faculta una nova comunicació entre Vilafranca i el servei de tren de Sineu.

Podeu consultar aquest canvis al web tib.org

Back To Top