Skip to content
DestacatMontuïriPolitica

Acord de govern entre PSIB i MÉS a Montuïri

Acord Toni Paula

A dos dies del ple de Constitució del nou Consistori les agrupacions del PSIB (2 regidors) i MÉS per Montuïri (4) han tancat un acord de govern que donarà la batlia a la candidata de MÉS, Paula Amengual Nicolau. Almenys així serà en el primer tram de mandat, fins el desembre de 2025. La resta del mandat serà el candidat socialista Toni Miralles Niell qui liderarà la Sala.

L’acord ha arribat quan ja s’entreveia un govern del PP (5 regidors) en minoria com a força més votada el passat 28 de maig i liderada per la seva candidata Maria Elena Jaume. La segona força més votada fou la liderada per Amengual que va perdre un regidor respecte als comicis del 2019. Miralles, després de quatre anys de feina dins l’equip de govern municipal aconseguí sumar un regidor més i ara els socialistes tenen dos regidors.

Miralles i Amengual es repartiran així la batlia de Montuïri i allargaran quatre anys més el pacte que els ha fet governar els darrers vuit anys a aquest poble del Pla. El 2015 Joan Verger (MÉS) agafà la batlia després de 28 anys de govern del Partit Popular. Una batlia que repetí a les eleccions de 2019. I en ambdues ocasions va comptar amb el suport d’un regidor del PSOE.

En l’acord fet públic la distribució de les àrees serà la següent:
Batlia MÉS (juny 2023 – desembre 2025):
1r tinent batle: PSIB-PSOE
2n tinent batle: MÉS per Montuïri
Batlia PSIB (desembre 2025 – juny 2027):
1r tinent batle: MÉS per Montuïri
2n tinent batle: PSIB-PSOE

Qui sigui el batle també s’ocuparà de Recursos humans; Serveis general, Policia Local i Protecció Civil i la Mancomunitat del Pla. Per la seva banda el tinent de batle tendrà Comunicació i modernització, FELIB i la brigada.

La resta de regidors tres de Més i un del PSIB-PSOE es repartiran:

MES per Montuïri: Urbanisme,Esports, Hisenda, Pressuposts, Medi ambient, Residus, Cultura, Patrimoni, Participació ciutadana, Joventut
PSIB-PSOE: Igualtat, Serveis Socials, Gent Gran, Salut, Educació, Fires, festes i mercats.


Back To Top