Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Trobada d’amics del cavall mallorquí per a revitalitzar l’Associació del Cavall Mallorquí

cavall i carruatge

Un grup d’amics i amants del cavall mallorquí i tot el món que l’envolta no volen quedar de mans creuades enfront a la inactivitat de l’Associació del Cavall Mallorquí organitzaren un trobada i excursió amb aquests animals.

La cita fou a la finca de Son Móra Guixa de Porreres. Allà, un total de 18 bísties i una cinquantena de persones es trobaren per berenar i preparar els animals per a l’eixida pels camins del fora vila porrerenc. Genets i carruatges voltaren durant dues hores pel municipi, gaudint dels seus animals i de la diada.

Al capdavant de l’organització hi ha un grup d’amants d’aquest món. Aquest grup vol impulsar la renovació de l’entitat del Cavall Mallorquí a qui acusen “d’inactivitat i de no organitzar ni fer res per a la difusió d’aquests animals”. Per a la trobada és posaren en contacte amb l’Associació per convidar als socis. Qui en va fer les gestions i acudí a la trobada fou el secretari de l’entitat, Toni Mas. Els organitzadors volen agrair-li la seva tasca ja que ell és qui és cuida de mantenir viva la tasca de classificació i anotació dels nous naixements d’aquesta raça de cavalls.

Al dinar hi participaren unes cinquanta persones arribades d’arreu de l’illa i que han volgut donar suport a la iniciativa d’aquest grup de persones que vol recuperar l’associació pels amants del cavall.

La trobada finalitzà amb els peus davall taula amb un bon dinar de paella i moltes propostes de futur i ganes de fer feina per mantenir i gaudir del cavall mallorquí.

Des de l’Associació de Cavall Mallorquí han assenyalat que en cap cas hi ha inactivitat dins aquesta entitat. Per això han fet arribar a Tot Pla la memòria d’activitats del 2022 que van enviar al Ministeri d’Agricultura.

Entre les activitats que s’hi assenyalen hi ha;

El manteniment del programa informàtic i la pàgina web. La promoció de la raça a les fires de Porreres, Son Macià i Sineu, amb la impressió de tríptics per aquestes fires. La participació a la festa de l’Estandard o la col·laboració amb la Policia Local de Palma. Així com l’assistència a reunions i moltes altres activitats com puguin ser la col·laboració amb la Universitat de Córdoba que realitza l’estudi de genètica i seguiment i els treballs del Programa de Millora i l’elaboració de les taules d’avaluació genètica de consanguinitat i representativitat.

A més, el secretari de l’entitat Toni Mas assenyala que “aquests amics que ens acusen de la inactivitat no deuen estar al corrent de les activitats de l’Associació”.

Back To Top