Skip to content
ActualitatAlgaida

MÉS veu “impossible” reeditar el pacte a Algaida per la negativa del PSOE a negociar la batlia

MÉS per Algaida ha fet públic un comunicat en el qual informa sobre l’estat de les negociacions entre els ecosobiranistes que a les passades eleccions varen aconseguir tres regidors per cinc el PSIB. Ara mateix hi ha “poques opcions de reeditar el pacte de govern de MÉS per Algaida, Pina i Randa i el PSOE” a causa de “la negativa del PSOE a negociar la batlia del municipi”.

Així, si dissabte abans de les 12.00h en què tendrà lloc el ple de constitució del nou Ajuntament no hi ha hagut canvis importants, tot fa indicar que Margalida Fullana serà anomenada batlessa d’Algaida i el seu partit governarà en minoria. Es podria donar la situació que MÉS per Algaida presenti la seva candidata, Margalida Puigserver, i que el PP (4 regidors) li doni suport però aquesta opció sembla poc probable.

Els ecosobiranistes expliquen que “l’augment de vots de les passades eleccions municipals ens ha duit a mantenir els 3 regidors/es de MÉS per Algaida, Pina i Randa mentre que el PSOE d’Algaida ha baixat de vots i de regidors, passant de 6 a 5. Aquests resultats justifiquen la nostra petició de compartir les batlies i continuar fent feina des de l’equip de govern per als nostres pobles. En les darreres setmanes hem mantingut reunions amb els Socialistes d’Algaida, però la seva negativa a asseure’s a negociar que Margalida Puigserver sigui durant un període batlessa d’Algaida ens força a quedar fent feina des de l’oposició”.

“Lamentam no poder tenir un ajuntament amb la diversitat d’esquerres que han reflectit les urnes. La nostra intenció és treballar des d’un major equilibri de les forces progressistes, arribant a acords tal com s’ha fet als pobles de veïnat” expliqueni afegeixen: “Així i tot, estam oberts al diàleg i continuarem fent feina pel bé comú des de la responsabilitat, amb fermesa en el control al govern municipal, sense perdre la il·lusió d’aconseguir el millor per als nostres pobles”.

En la nota recorden que “durant els diferents governs municipals d’aquests darrers 32 anys hem actuat des de la generositat i la responsabilitat i hem facilitat que el PSOE mantingués les batlies, bé amb pactes amb regidors/es de MÉS al govern municipal o bé facilitant acords d’investidura. Hem actuat sempre amb lleialtat i hem facilitat al màxim la feina en equip”.

Conclouen dient que “els veïnats i veïnades han valorat positivament la nostra tasca i hem anat incrementant els vots a cada cita electoral. Aquest augment de la confiança dels veïnats i veïnades demostra que ha arribat el moment d’exercir una major responsabilitat des de la batlia i de liderar l’equip durant un temps determinat”.

Back To Top