Skip to content
ActualitatPoliticaSencelles

El PI mantendrà la batlia de Sencelles quatre anys més

Rigo, Verd i Cosano Sencelles

Els caps de llista de les candidatures del PI de Sencelles i Biniali (4 regidors), Volem Sencelles (1 regidor) i PSIB-PSOE de Sencelles i Biniali (1 regidor) han signat avui horabaixa, l’acord de governabilitat pels propers quatre anys al municipi de Sencelles.

Aquest document estableix que en Joan Carles Verd (El PI) serà el batle del municipi els propers quatre anys, a més el seu grup gestionarà les àrees d’Urbanisme, Personal, Festes, Esports i Cultura. A més el PI també tendrà les tres tinents de batle. En l’acord s’assenyala que Verd o la persona amb qui delegui podrà tenir un dedicació parcial de com a màxim el 90 per cent

Joan Rigo, regidor de Volem Sencelles, assumirà les àrees de Medi Ambient, Participació i Igualtat. Per la seva banda María José Cosano, regidora del PSIB-PSOE s’encarregarà de les àrees d’Educació, Serveis Socials i Promoció Econòmica.

firma pacte
Moment de la firma del pacte de govern de Sencelles.

Els tres portaveus manifesten la seva convicció que aquest és un bon acord, suficientment flexible perquè en un futur es pugui ampliar a altres formacions polítiques, i que garantirà als sencellers i sencelleres un govern municipal fort i cohesionat, amb capacitat de dur a terme els compromisos adquirits durant la campanya electoral.

Aquests tres partits seran els mateixos que jan han governat aquest mandat que acaba. El matí, en declaracions a Tot Pla Joan Carles Verd assenyalava que “la prioritat és tancara el pacte amb els mateixos partits que hem governat i després obrir-lo a les formacions que en vulguin formar part”.

Cal recordar que el PP de Toni Ferragut fou el partit més votat i té 4 regidors i entre els partits d’esquerres el més votat fou Més Unides amb Joan Miquel Chacón de regidor.

OPOSICIÓ

El portaveu del PP, Toni Ferragut, després del pacte ha assenyalat que “el pacte dels perdedors condemna Sencelles a altres quatre anys sense avançar, ni projectes ni progrés”. Ferragut, recorda que “el resultat de les urnes va ser clar”, en al·lusió a la victòria del Partit Popular, que va superar en prop d’un centenar de vots l’actual batle del PI i va sumar un regidor més que a les darreres eleccions. “És un acord contra el canvi que demanaven els sencellers, un pacte de supervivència mútua entre dos partits fracassats” ha lamentat Ferragut.

Per la seva banda Més Unides per Sencelles també ha fet un comunicat en el que assenyalen que ““vam obrir converses amb la resta de partits d’esquerres i el PI per acordar un pacte de govern que fos el més representatiu possible del poble”. El candidat de la formació, Joan Miquel Chacón també ha volgut “agrair la bona predisposició del PSOE i Volem per acollir a la coalició dins l’equip de govern des del primer moment. Unes bones intencions que s’han vist frustrades per les desconfiances i la voluntat d’excloure a MÉS Unides de les negociacions que ja va manifestar el PI a la trobada que van mantenir ambdues formacions”.

Chacón també assenyala que “creiem que la nostra inclusió al pacte hauria respost a part dels anhels que es van manifestar el passat 28 de maig”. 

Back To Top